avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare de drept cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare de drept cim

buna ziua, in cazul in care contractul de munca se suspenda de drept ca urmare a concediului de crestere a copilului, ce se intampla cu contributiile obligatorii?ce obligatii are angajatorul privind aceste contributii? le plateste in continuare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeadumitrascu24 , utilizator 12:57, 26 Ianuarie 2015
1. C.i.m. nu se suspenda de drept in cazul CCC, ci este o suspendare facultativa la initiativa salariatului.

2. OUG 111/2010
art.21
(1) Pe perioada în care se beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5), precum şi pe perioada concediului fără plată prevăzut la art. 6, plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru aceste persoane se asigură de la bugetul de stat.
...

art.22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1),
respectiv la art. 5,art. 6,art. 9 alin. (4) şi (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public şi a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.

art.23
(1) Fondurile necesare plăţii drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, cheltuielile administrative, precum şi cele de transmitere a drepturilor se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.
(2) Calculul şi plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, inclusiv a contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate, se fac de către Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, prin agenţiile teritoriale.
...

3. Angajatorul nu plateste nicio contributie pe durata CCC pentru salariata/ul in cauza.
multumesc pt informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil si concediu fara plata pentru cresterea copilului Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, am un subiect delicat la care nu gasesc raspuns. va rog frumos sa ma ajutati dvs. am un bebe de 9 luni. am optat pentru ca tatal sa stea acasa 1 an. ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil-inapoi la munca part2 IanosiBea IanosiBea Si inca o intrebare! Daca ma intorc la vechiul loc de munca cat timp sunt obligata sa stau ca sa-mi recunoasca astea 2 ani de concediu de crestere ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani Maya_Rebecca Maya_Rebecca Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire. Sint tatal unui copil de 10 luni. Am optat pentru a sta eu in CCC. Acum, ca se apropie cele 11 luni legale, ... (vezi toată discuția)