avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva gratuitati
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva gratuitati

Am o nelamurire si doresc, daca se poate, sa-mi raspundeti la o intrebare. Posed un abonament la un operator de telefonie mobila format din patru numere, respectiv patru cartele SIM. Lunar primesc sase facturi :
- cate o factura pentru fiecare numar care contine taxa SIM + convorbiri + TVA
- o factura cu costul abonamentului, unde se storneaza contravaloarea unui SIM fara TVA (conform contractului un SIM este gratuit)
- o factura reprezintand sumarul contului care cumuleaza sumele cu TVA ale celor cinci facturi anterioare.
Din cele sase facturi rezulta ca eu platesc 4 taxe SIM cu TVA inclus si am o reducere de o taxa SIM fara TVA. Ce se intampla cu TVA-ul taxei SIM platit (adica adunat la suma finala) ? Desi este o suma modica daca fac un calcul pe ultimii x ani rezulta o suma nu tocmai mica. Nu ar trebui ca reducerea sa se aplice inainte de calculul TVA-ului. adica la una dintre cele patru facturi aferente numarului (unde se aplica taxa SIM) si nu ulterior, in cadrul altei facturi (unde nu exista taxa SIM)?
Pentru ca in cazul in care am dreptate operatorul de telefonie incaseaza ilegal TVA pe un serviciu/taxa SIM gratuita iar eu ca si client platesc o suma pentru un serviciu gratuit.
Exista vreo lege care sa indreptateasca serviciul de telefonie mobila sa-mi aplice reducerea SIM ulterior aplicarii TVA-ului aferent platii ei?
Cel mai recent răspuns: Olivia Nedelcea , Contabil 01:05, 28 Iunie 2009
Depinde de ce fel de reducere fac ei. In Codul fiscal se precizeza ca anumite tipuri de reducere nu intra in baza de impozitare a TVA, dar vanzarea serviciului da.
Ati intrebat: "Ce se intampla cu TVA-ul taxei SIM platit". Merge la stat, in final, dupa inregistrarea si celorlalte tva-uri (pentru societate inseamna tva colctat-tva deductibil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza impozit microintreprinderi dani-ela dani-ela Buna ziua, pentru o microintreprindere am facturi de la orange pe care sunt trecute reduceri: reducere abonament lunar, reducere taxa sim (sunt vreo 10 numere ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila , inainte de termen holivia holivia Sunt persoana juridica si am, din 17.10.2014 , 6 abonamnte de voce , 2 de date si un telefon subventionat la Telekom. Am avut diverse probleme in ultimele ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila daniel12 daniel12 am un abonament la [EDITAT] si as vrea sa renunt la el in baza legi care tocmai sa dat am sunat la dansi si miau zis ca trebuie sa platesc suma de 150 euro ca ... (vezi toată discuția)