Pe 15 dec 2014, sotul meu a plecat la vanatoare colectiva, pentru care avea autorizatie, mentionez ca acesta este vanator de 40 de ani si este cu toate taxele, care nu sunt tocmai mici, la zi; a fost oprit de un paznic de vanatoare al unui alt ocol sa astepte venirea politiei care ar fi fost sesizata prin 112 de catre un ,,binevoitor", ca s-au auzit focuri de arma. A asteptat politia ( ca un fraier) si a fost dus la sediul acesteia, ca ultimul infractor, retinandui-se arma si munitia fiindca vanatul detinut la momentul retinerii nu figura pe autorizatia de vanatoare( era vorba de o pasare, sa nu va ganditi la altceva ). Se face o luna si jumatate si sotul meu nu a primit nimic scris de la politie cu privire la fapta comisa.
1. Tinand cont ca era cu taxelele la zi, pe acea autorizatie putea fi trecuta si acea specie, este chiar asa de grav ?
2. Si ma intreb eu acum cine este braconier, cel care are permis si toate cele in regula si savarseste o mica greseala, odata sau cel care fara a plati taxe vaneaza cu caini, cu tractoare etc.
Cum ne sfatuiti sa actionam ?