avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legea romaneasca incurajeaza infractiunea?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legea romaneasca incurajeaza infractiunea?

Buna ziua, am citit postul similar al unui utilizator despre cum a luat amenda incercand sa intre in legalitate cu o pusca cu aer comprimat.Aceiasi problema o am si eu, m-am prezentat la biroul arme si munitii cu arma achizitionata la liber in anul 2003, pentru a intra in legalitate.Ajuns acolo mi s-a retinut arma, am fost pus sa dau o declaratie si mi s-a spus sa astept...Sa astept ce?Ma poate lamuri si pe mine cineva de aici?Cei de la arme si munitii mi-au zis sa astept, ce, cat, la ce?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:35, 9 Octombrie 2009
Si-acum asteptati acasa sau la ei in sediu?
Urmeaza sa asteptati concluziile asupra verificarilor balistice asupra armei,daca exista in evidenta evenimente in care au fost utilizate arme similare calibrului/marci pe care o detineti,dupa care serviciul arme si munitii,dispune eliberarea autorizatiei si permisului, sau din contra demareaza cercetari suplimentare..
CLAR si fara dubii, daca ai fii un infractor cu un cazier cat codul penal sigur nu s-ar lua nimeni de tine.
Legea in Romania este facut sa incurajeze si sa apere infractorii. Nu ma mir de ce in Romania sunt cei mai multi infractori pe m² .
adriantot a scris:

Si-acum asteptati acasa sau la ei in sediu?

Astept acasa, trebuia sa mai si inchida pentru o pusca cu aer comprimat...de ce a fost permisa vanzarea lor in astfel de conditii.Eu am cumparat-o in anul 2003 cand se vindeau in toate pietele si oboarele, intre timp s-au schimbat legile si m-am prezentat la ei sa intru in legalitate, sa nu am probleme...dar iata ca daca vrei sa fi sincer si vrei sa fi legal...problemele apar fara sa fi rau intentionat..
ynocentta a scris:

Urmeaza sa asteptati concluziile asupra verificarilor balistice asupra armei,daca exista in evidenta evenimente in care au fost utilizate arme similare calibrului/marci pe care o detineti,dupa care serviciul arme si munitii,dispune eliberarea autorizatiei si permisului, sau din contra demareaza cercetari suplimentare..

Nu detin niciun fel de act pentru acea arma...tocmai de accea m-am prezentat la ei...pentru a demara procedura de eliberare a permisului tip B (intre timp m-am documentat) si sunt cercetat pentru ce?Sau cum..nu inteleg...E destul de frustrant...

Alte discuții în legătură

Detinere arma cu aer comprimat vidrag vidrag Va rog sa ma sfatuiti in problema urmatoare. Am achizitionat in anul 2003 o pusca cu aer comprimat, cal 4.5, de la un magazin autorizat, pe baza cazierului ... (vezi toată discuția)
Arma neletala nedeclarata la timp speriat speriat Buna ziua, M-am trezit cu o mare problema. In 2004 am cumparat o arma cu aer comprimat in conditii perfect legale (carnet de conducere+buletin+cazier). ... (vezi toată discuția)
Contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor... Daniel.W Daniel.W Buna ziua , anul trecut am cumparat o pusca neletala cu aer comprimat categoria C3 (4,5cal.) din Germania ,am avut autorizatie de procurare arma valabila , ... (vezi toată discuția)