avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legea romaneasca incurajeaza infractiunea?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legea romaneasca incurajeaza infractiunea?

Buna ziua, am citit postul similar al unui utilizator despre cum a luat amenda incercand sa intre in legalitate cu o pusca cu aer comprimat.Aceiasi problema o am si eu, m-am prezentat la biroul arme si munitii cu arma achizitionata la liber in anul 2003, pentru a intra in legalitate.Ajuns acolo mi s-a retinut arma, am fost pus sa dau o declaratie si mi s-a spus sa astept...Sa astept ce?Ma poate lamuri si pe mine cineva de aici?Cei de la arme si munitii mi-au zis sa astept, ce, cat, la ce?Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:35, 9 Octombrie 2009
@lionel
Cum a-ti achizitionat arma ?Am mentionat posibilitatea continuarii de cercetari in eventualitatea in care ,autoritatea in drept constata similitudini de fapte intreprinse cu arme sau munitie similara armei detinute de dvs.
Nu am precizat categoric desfasurarea de cercetari impotriva dvs ,ci asupra armei achizitionate de catre dvs.
Nu este motiv sa va panicati
ynocentta a scris:

@lionel
Cum a-ti achizitionat arma ?Am mentionat posibilitatea continuarii de cercetari in eventualitatea in care ,autoritatea in drept constata similitudini de fapte intreprinse cu arme sau munitie similara armei detinute de dvs.
Nu am precizat categoric desfasurarea de cercetari impotriva dvs ,ci asupra armei achizitionate de catre dvs.
Nu este motiv sa va panicati

Am achizitionat acea arma dintr-o piata din judetul unde locuiesc in anul 2003.Am si mentionat acest fapt in declaratia data la politie, si am mentionat faptul ca m-am prezentat la ei pentru a intra in legalitate.Deci ce pot pati?
Deci,dupa ce in 2003 a-ti achizitionat intr-o piata o arma ,abia dupa 5 ani binevoiti sa informati autoritatile in drept ,ca sunteti detinator de arma?
In perioada de la achizitie pana in prezent a-ti utilizat arma?
Incercati sa postati aspecte cat mai actualizate ,pentru ca in mesajul initial nu a-ti precizat decalajele de la achizitie,locatia achizitiei.
Aspectul ca nu detineti documente de provenienta va este total defavorabila
ynocentta a scris:

Deci,dupa ce in 2003 a-ti achizitionat intr-o piata o arma ,abia dupa 5 ani binevoiti sa informati autoritatile in drept ,ca sunteti detinator de arma?
In perioada de la achizitie pana in prezent a-ti utilizat arma?
Incercati sa postati aspecte cat mai actualizate ,pentru ca in mesajul initial nu a-ti precizat decalajele de la achizitie,locatia achizitiei.
Aspectul ca nu detineti documente de provenienta va este total defavorabila

Ok, am sa prezint lucrurile intr-o ordine cronologica:Am achizitionat pusca cu aer comprimat dintr-o piata prin anul 2003 cand se vindeau la liber (pe baza buletinului) am cumparat acea pusca doar pentru distractie (eu locuind la sat), sunt impotriva vanatorii, ma rog..asta este un alt aspect, m-am "jucat" cu ea aproximativ 6 luni, dupa care a zacut intr-un dulap. Intr-una din zilele trecute (sapt. trecuta) avand o discutie cu un coleg pe aceasta tema, imi spune ca trebuie permis si ca este ilegal sa o detii.Bineinteles ca am sunat la biroul arme si munitii si am prezentat situatia si am solicitat date pentru a intra in legalitate,la care mi s-a spus sa ma prezint cu arma acolo "ca ei rezolva tot".Zis si facut, a doua zi m-am prezentat la biroul arme si munitii pentru a intra in legalitate.Acolo m-a preluat un agent, i-am prezentat situatia si lui, mi-a spus sa nu-mi fac probleme, m-a pus sa dau o declaratie in care sa prezint datele problemei si ce solicit, zis si facut, dansul intre timp mi-a facut o dovada de retinere a armei.La final nu mi s-a dat nicio explicatie, doar mi s-a spus sa astept.Bineinteles ca m-am panicat si am mai citit si eu si asa am ajuns sa citesc si patania altui utilizator al acestui forum care a primit amenda administrativa si i s-a confiscat arma.Din cate stiu eu amenda administrativa se "vede" in cazier..Deci eu chiar nu aveam nevoie de asa ceva.... Lucrez intr-o institutie publica...
L.E. Pusca prezinta urme serioase de rugina...se vede ca nu a fost folosita...
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
lionel, utilizator
1- Amenda administrativa nu se vede pe cazierul judiciar
2- Conform prevederilor in vigoare,armele si munitia nu se depoziteaza "intr-un dulap"
3-pentru lamurirea situatiei,contactati agentuil care va acordat dovada predarii armei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere arma cu aer comprimat vidrag vidrag Va rog sa ma sfatuiti in problema urmatoare. Am achizitionat in anul 2003 o pusca cu aer comprimat, cal 4.5, de la un magazin autorizat, pe baza cazierului ... (vezi toată discuția)
Arma neletala nedeclarata la timp speriat speriat Buna ziua, M-am trezit cu o mare problema. In 2004 am cumparat o arma cu aer comprimat in conditii perfect legale (carnet de conducere+buletin+cazier). ... (vezi toată discuția)
Contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor... Daniel.W Daniel.W Buna ziua , anul trecut am cumparat o pusca neletala cu aer comprimat categoria C3 (4,5cal.) din Germania ,am avut autorizatie de procurare arma valabila , ... (vezi toată discuția)