avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pasager in stare de ebrietate implicat in accident
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pasager in stare de ebrietate implicat in accident

Buna ziua,

Am fost implicat intr-un accident rutier unde masina cealalta a intrat in mine frontal , dupa care soferul din masina cealalta a decedat iar pasagerul din fata era beat ,dar a spus ca eu am intrat in contrasens si a fost luat ca martor.

Legal are voie sa stea in fata (prezinta un risc mare ), sau daca presupunem ca din cauza comportamentului agresiv sub influena alcoolului au intrat pe contrasens?

Daca eu sunt sub cercetare penala , nu ar trebui sa fie cercetat si pasagerul beat din masina cealalta?

multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:26, 29 Ianuarie 2015
Buna seara!

Nu cunosc ca in lege sa existe vreo referire la pasagerii aflati sub influienta alcoolului, astfel incat nu vad cum acesta ar putea sa raspunda penal.

Cu stima.
multumesc
Doar daca pasagerul din drepata a tras de volan si a determinat producerea accidentului rutier pot avea loc discutii juridice.
Daca doar era beat nu are nicio relevanta juridica.
multumesc pentru raspuns , si cred ca asta sa intamplat ,
dar cum se poate demonstra ?
fiul lui era in masina , dar el zice ca din cauza loviturii la cap el nu stie nimic despre accident.

inca o intrebare , nu trebuia politia din oficiu sa cerceteze pasegerul beat, daca nu cumva el a fost de vina ? cum se poate cere de la procuratura sa fie analizat si aceasta varianta ?

Alte discuții în legătură

Proces vatamare corporala accident rutier Anonim_00 Anonim_00 Buna ziua, Cu ceva vreme in urma am fost implicat in calitate de victima intr-un accident rutier din urma caruia m-am ales cu 7 zile de spitalizare si aproape ... (vezi toată discuția)
Accident si fuga de la locul accidentului scgun scgun Buna, Am o problema urgenta si nu stiu la cine sa apelez acum, asa ca va rog daca cineva este dispus sa ma ajute, sa o faca. Si va multumesc ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier Petronikc4 Petronikc4 Sotul meu a avut un accident rutier din care a decedat, vinovatul a intrat pe contrasens intrand in sot frontal. In urma rezultatului de la IML a iesit ca ... (vezi toată discuția)