avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident si fuga de la locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident si fuga de la locul accidentului

Buna,

Am o problema urgenta si nu stiu la cine sa apelez acum, asa ca va rog daca cineva este dispus sa ma ajute, sa o faca. Si va multumesc anticipat.

Problema este urmatoarea: eu am urcat ca pasager cu un "sofer" fara permis, care mai si bause ceva. Am facut accident intrand intr-o masina parcata pe marginea strazii. Nu au fost victime, iar accidentul a fost relativ usor (nici unul dintre noi nu a patit nimic).

Dupa producerea accidentului, soferul a luat-o la fuga. Eu, vazandu-l, am luat-o si eu la fuga in alta directie. Martorii au chemat politia care probabil ca va cerceta pana va gasi ca si eu am fost in masina.

Intrebarea care ma macina este: ce risc eu in acest caz? Este de dosar penal?
Mentionez ca nu am cazier.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: scgun , utilizator 13:05, 12 Iulie 2011
Va fi dosar penal pentru mai multe infractiuni: conducere sub influienta alcoolului, fuga de la locul accidentului. Vinovatul va fi cel care se afla la volan si care va plati toate daunele provocate.
multumesc pentru informatie.
mai am o nelamurire: ce se intampla cu mine, care eram in acea masina si am fugit si eu de la locul accidentului? voi fi complice in dosarul penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasager intr.o masina cu sofer fara carnet Mihai247 Mihai247 Buna ziua! Cu aproximativ 2 saptamani in urma, am circulat ca pasager in masina unui prieten , in varsta de 16 ani , fara permis pe drumuri publice. Intr.o ... (vezi toată discuția)
Pasager in stare de ebrietate implicat in accident robertodriver robertodriver Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier unde masina cealalta a intrat in mine frontal , dupa care soferul din masina cealalta a decedat iar ... (vezi toată discuția)
Accident! victima are leziuni usoare. ContSters176740 ContSters176740 Buna ziua, Am accidentat recent un copil, care a iesit, in fuga, in fata masinii. Drumul unde s-a petrecut accidentul, este unul comunal, cu o singura banda ... (vezi toată discuția)