Buna ziua,
Am accidentat recent un copil, care a iesit, in fuga, in fata masinii. Drumul unde s-a petrecut accidentul, este unul comunal, cu o singura banda de sens. In mijlocul strazii era parcat autobuzul scolii, iar copilul a izbucnit din fata autobuzului. In momentul impactului aveam, cel mult 30/h. Dupa impact, copilul s-a ridicat de jos, si a spus ca nu are nimic. Masina nu e deloc avariata, iar copilul nu are nici macar o zgarietura. Intrebarea mea este : Mi se poate intampla ceva? Mentionez ca am avut ca martori pe celalalt pasager al masinii, plus soferul autobuzului scolii. In locul accidentului, nu e trecere de pietoni si nu exista niciun fel de semnalizare. Multumesc mult! Astept raspuns:)
Depinde ... daca autobuzul era in statie ptr urcarea/coborarea pasagerilor . Dvs aveati niste obligatii in acest caz , cum ar fi aceea de a nu efectua manevra de depasire a autobuzului .
Cerinta ptr ca fapta dvs sa fie infractiune de vatamare corporala este ca minorul sa aiba mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale . Parintii acestuia va pot face plangere penala si daca se dovedesc vatamarile , riscati dosar si ptr parasirea locului accidentului din care au rezultat victime fara incuviintarea politiei .
Era autobuzul scolii, parcat. Nu era in statie. E drum comunal, intr-un sat. Iar copilul a sarit in fata masinii din partea dreapta si l-am atins cu coltul stang al masinii, deci mergeam foarte incet, astfel incat el a putut trece intr-o fractiune de secunda pe partea cealalta a masinii. El a ras si-mi repeta "n-am nimic, n-am nimic" apoi a plecat. Eu am ramas cu soferul autobuzului care mi-a spus sa ma calmez si am plecat. Copilul chiar nu avea nimic, m-am uitat foarte atent la el.