avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident! Victima are leziuni usoare.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident! Victima are leziuni usoare.

Buna ziua,
Am accidentat recent un copil, care a iesit, in fuga, in fata masinii. Drumul unde s-a petrecut accidentul, este unul comunal, cu o singura banda de sens. In mijlocul strazii era parcat autobuzul scolii, iar copilul a izbucnit din fata autobuzului. In momentul impactului aveam, cel mult 30/h. Dupa impact, copilul s-a ridicat de jos, si a spus ca nu are nimic. Masina nu e deloc avariata, iar copilul nu are nici macar o zgarietura. Intrebarea mea este : Mi se poate intampla ceva? Mentionez ca am avut ca martori pe celalalt pasager al masinii, plus soferul autobuzului scolii. In locul accidentului, nu e trecere de pietoni si nu exista niciun fel de semnalizare. Multumesc mult! Astept raspuns:)
Cel mai recent răspuns: ContSters176740 , utilizator 18:59, 10 Noiembrie 2010
Depinde ... daca autobuzul era in statie ptr urcarea/coborarea pasagerilor . Dvs aveati niste obligatii in acest caz , cum ar fi aceea de a nu efectua manevra de depasire a autobuzului .
Cerinta ptr ca fapta dvs sa fie infractiune de vatamare corporala este ca minorul sa aiba mai mult de 10 zile de ingrijiri medicale . Parintii acestuia va pot face plangere penala si daca se dovedesc vatamarile , riscati dosar si ptr parasirea locului accidentului din care au rezultat victime fara incuviintarea politiei .
Era autobuzul scolii, parcat. Nu era in statie. E drum comunal, intr-un sat. Iar copilul a sarit in fata masinii din partea dreapta si l-am atins cu coltul stang al masinii, deci mergeam foarte incet, astfel incat el a putut trece intr-o fractiune de secunda pe partea cealalta a masinii. El a ras si-mi repeta "n-am nimic, n-am nimic" apoi a plecat. Eu am ramas cu soferul autobuzului care mi-a spus sa ma calmez si am plecat. Copilul chiar nu avea nimic, m-am uitat foarte atent la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier autoturism lovit din spate de motocicleta razvantoader razvantoader Buna ziua, problema mea se prezinta sub urmatoarele aspecte. Inainte cu aprox 150 m de o trecere de pietoni ma aflam pe banda a doua de mers. Dupa ce m-am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat ioanamazilu ioanamazilu Buna . Sun soferita de 1 an si ceva iar astazi am avut parte de un mic accident . Am parcat pentru cateva secunde intr-o parcare pentru taxi-uri si ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate MariaNemteanu MariaNemteanu Am si eu o cunostinta care a avut un accident in urmatoarele conditii: -semnul de prioritate nu a fost vizibil din cauza frunzelor unui copac, -masina care ... (vezi toată discuția)