avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere de liberare conditionata respinsa de instanta

buna nu am mai intrat de mult dar acum am o intrebare pentru un judecator cred ca sant persoane cu aceasta functie care intra pe acest forum problema mea e ca din data de 02 feb 2014 si pana astazi toate demersurile pe care le am facut pentru diminuarea pedepsei nepotului meu au fost respinse adica liberarea conditionata acest lucru am inteles ca nu e un drept al detinutului ci ramane la aprecierea judecatorului ,ma intreb daca pe fond aceeas instanta il condamna pe un inculpat la pedeapsa cu inchisoarea sub supraveghere inseamna ca acea instanta crede ca inculpatului trebuie sa i se dea o sansa acest lucru a patit nepotul meu a primit o pedeapsa sub supraveghere care a fost amanata de CAB acum dupa aproape 6 ani de inchisoare aceeas instanta de fond nu i acorda eliberarea conditionata de si are un an de la prima cerere facuta instantei astazi a avut loc pronuntarea la a 5-6 cerere si i a fost respinsa pe acelas motiv ca nefondata desi penitenciarul i a dat favorabil in comisia din penitenciar judecatoria nu a fost deacord pentru eliberare mai are de facut un an de puscarie din toata pedeapsa
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 21:07, 12 Februarie 2015
Fiecare judecator judeca in felul sau.

Daca a avut favorabil de la comisie a avut totusi mari sanse sa iasa.
Si regula de fel aceasta este.

Ati mers pe avocat din oficiu la liberare?
da, dupa 6 ani de instante si avocatii nu mai avem bani sa traim de azi pe maine dar sa mai punem si avocat pentru ca am pus si tot respins a fost la salariile pe care le avem cred ca ma intelegeti ,Speram sa fie pus in libertate mai ales ca e la prima abatere si comisia la pus pe liber nu pot intelege justitia din romania pentru o fapta care a necesitat 2 zile spitalizare a facut 6 ani de puscarie si pentru un omor se dau 8-10 ani si dupa fractiunea de pedeapsa se libereaza conditionat la noi e mai bine sa omori decit sa fie tentativa ca faci 6-7 ani si iesi la tentativa faci 6 ani si pocurorul spune ca restul de pedeapsa e prea mare un an de zile ramasa sa mai stai inchis ca e pusariile hoteluri de lux .Nu as dori la nimeni sa ajunga la puscarie si sa faca tot ce se poate face legal in instata si totul sa fie respins nepotul meu are un copil de 6 ani care avea o luna cind el a fost arestat si pe care nu l a vazut de 2 ani fiind plecat cu mama sa in italia Oare domnii judecatorii se gandesc o secunda la amaratii astia care isi fac sprante ca vin acasa la familie si vrea sa isi salveze familia de la destramare cum ajuta reeducarea lor in puscariile noastre unde colcaie bolile si mizeria .
Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
melinaR, utilizator
azi a mai fost o speranta pentru noi si acesta a fost spulberata judecatorul nu a admis cererea de liberare conditionata ,niciodata un om simplu care e la prima abatere nu v-a putea sa iasa din puscarie fara bani noi nu mai avem bani pentru avocatii si procurorul de caz a spus ca un an de pedeasa ramasa e mult trebuie sa mai stea inchis citeva luni ca in penitenciar se reeduca chiar daca comisia a dat favorabil pentru judecatori nu conteaza aceasta comisie ,tot vad cazuri de liberatii conditionat si numai recitivisti fac ce fac si ajung din nou in puscarie si cei care au familie acasa si vor sa fie pusi liberi nu au sansa ,Nu stiu daca fac bine sau rau dar intreb oare pe cei care judeca ii controleaza cineva nu cunos aceasta lume pentru ca sint un om simplu dar pentru o zgarietura de un cm dai 7,jumate si pentru un omor calificat 10 nu cred ca asta e dreptate si ce sa mai spun ca cel cu tentativa face pedeapsa aproape intreaga si cel cu omorul iese la prima infatisare a comisiei de liberarii conditionate dar nu trebuie sa ne mire aceste lucruri ca ce e in lumea inaltei societati am ajuns sa ne cricim in cine sa mai avem incredere in DNA sau in justite eu nu cred in nici una pentru noi cei mici e praf in ochii ,imi cer scuze daca am scris ceva care nu poate fi publicat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua termene de judecata pe acelas motiv liberare conditionata melinaR melinaR nepotul meu are maine termen pentru liberarea conditionata dupa doua amanari pe motiv ca mai are 1an,jumate de facut din pedeapsa de 7ani,jumate acum am vazut ... (vezi toată discuția)
Modificarile aduse de ncp: tentativa de omor melinaR melinaR buna nu stiu cum sa formulez intrebare dar din cite am citit in noul cod penal incadrarea de tentativa de omor s-a modificat sau nu am citit eu bine va rog sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anul de inchisoare melinaR melinaR buna seara si craciun fericit tuturor care intra pe acest forum.Va scriu de foarte mult timp despre problema mea deja se apropie 3 ani si nu am mai putut face ... (vezi toată discuția)