Intrebarea mea este privind statutul soferului care redobandeste un nou permis prin examen, cel anterior fiind anulat ca urmare a existentei unei decizii judecatoresti. Dupa redobandire, soferul are statut de sofer incepator, cu toate prevederile aferente?(semn incepator, restrictii viteza, etc?) In lege se face referire la dobandire, nu si la redobandire din acest punct de vedere. Totusi, legea face distinctie intre dobandire si redobandire in cazul actelor dosarului de examinare, a taxelor, etc.
cel putin eu stiu ca dupa ce redobandesti permisul, ramane data la care ai obtinut categoria prima oara si atunci cade treaba cu "restrictii de viteza, semn distinctiv pe masina" bla bla.. poate e cineva care stie mai bine aici cum sta lucrurile insa eu asa stiam.
P.S: si eu acum incerc sa-mi iau permisul inapoi, pe data de 2 martie am traseul si sper ca mi-l dau inapoi si va anunt in mod sigur dupa ce primesc permisul acasa daca e cum spun eu sau e ca si cum esti incepator.
Buna ziua!
Multumim pentru raspuns si asteptam nerabdator sa ne tineti la curent, evetual dupa ce ati dat traseul(bafta!) sa intrebati examinatorul cum este statutul dupa redobandire.