avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor

copilul este sub custodia mamei dupa un ordin judecatoresc efectuat dupa divort mai exact acum 10 ani in urma,fiind plecat in strainatate i sa incredintat mamei custodia . Acum un an si doua luni fosta sotie mia dat copilul doar pe baza unei imputerniciri notariale in care scrie ca am drepturi asupra copilului legat de scoala si sanatate . ea fiind plecata in strainatate . drept urmare datorita vieti violente care a avuto copilul alaturi de mama lui nu vrea sa se intoarca la ea . Copilul urmaza si sedinte la neuropsihiatru de mai bine de jumate de an . intrebarea mea este ce trebuie sa fac si cum trebuie sa procedez pentru custodia unica asupra copilului.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:15, 28 Ianuarie 2015
Doar avocatul angajat de dvs. va poate sfatui cum sa procedati.
Organele de stat isi vor face treaba asa cum pot...adica ele nu prea fac mare lucru...si totul depinde de dvs...
ea mai are vreun drept asupra lui ea poate sa vina sal ia inapoi?
Trebuie sa va judecati.
Ce anume depinde de mine, trebuie sa o dau in judecata, am sanse de castig?? Imputernicirea notariala pe care mi-a lasato cat are valabilitate?? Pot sa ii deschid proces pentru abandon minor??
Cereti in instanta ca ambii parinti sau numai dvs sa exercitati autoritatea parinteasca si copilul sa aiba domiciliul la dvs, iar mama sa plateasca pensie.
In momentul asta, poate sa il ia inapoi in baza acelei hotarari pe care o are.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Ianuarie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodia copilului in concubinaj Radu190 Radu190 Salut,numele meu e Radu si am o intrebare dacă poate raspunde cineva . Va explic cum pot aceasta problema. Am trăit intr.o relatie de concubinaj din care ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu amantul și ... Capriceru Capriceru Buna ziua soția a părăsit domiciliu mutanduse cu amantul și copilul de 4ani rezultat din căsnicie a rămas la tatal sau ,fara că mama sa se mai ... (vezi toată discuția)