avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare catatean spaniol
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare catatean spaniol

As dori sa stiu daca pot angaja cu carte de munca un cetatean spaniol la o firma inregistata in Romania. Care sunt reglementarile in vigoare in ceea ce priveste dreptrul de lucru a unui cetatean al unui stat membru UE si ce conditii trebuie sa indeplineasca ca sa poata fii angajat in Romania?
Cel mai recent răspuns: Dana Muresan , Consilier juridic 12:06, 2 Februarie 2015
Se angajeaza in aceleasi conditii ca orice cetatean roman.
Apoi va merge la Insp gen pt imigrari (ORI) de unde va obtine certificatul de inregistrare.
Acte necesare:
- cerere-tip, care se obține de la formațiunea teritorială IGI;
- carte de identitate /paşaport (original şi copie);
- contract de muncă (original şi copie) sau adeverinţa eliberată de angajator (original);
- o captură foto din registrul general de evidenţă a salariaţilor, la secţiunea unde se regăsesc datele referitoare la contractul de muncă, ştampilată şi semnată de către angajator pentru confirmarea veridicităţii documentului prezentat;
- taxe.
Acest cetatean spaniol a mai fost anagajat in Romania la un anumit angajator cu carte de munca, in fapt el doar isi schimba locul de munca. In acest caz mai este nevoie sa indeplineasca toate aceste formalitati care le-ai mentionat mai sus?
Da, intrucat este vorba despre un alt angajator.
Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnp cetatean italian Claudiosii Claudiosii Buna ziua Sotia mea care este de cetatenie italiana si-a gasit de curand un loc de munca si binenteles i-au facut contract pe perioada nedeterminata dar ... (vezi toată discuția)
Procedura angajare cetatean italian AnamManole AnamManole Care este procedura de angajare a unui cetatean italian in Romania? Se poate intocmi si inregistra Cim-ul in baza pasaportului? Cnp-ul trebuie sa si-l obtina ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue laura63 laura63 Cum putem angaja un cetatean UE. Este nevoie de certificat de inregistrare? Ce alte documente trebuie pentru angajare. Sunt recunoscute in Romania diplomele ... (vezi toată discuția)