avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice conflict interese-CRED CA ASTA ESTE CEA MAI
Discuție deschisă în Achiziţii publice

conflict interese-CRED CA ASTA ESTE CEA MAI

1. SC ABC SRL merge la o licitatie si o castiga (avand si declaratia ca nu are legaturi cu comisia de evaluare / persoane de decizie din institutie), valoare contract peste 1.000.000 euro
2. Ulterior ANI (Agentia Nationala de Integritate) vine si da decizie ca un membru al comisie de evaluare / persoana de decizie din institutie , CITEZ "X si administratorul societății declarate câștigătoare sunt membri fondatori și dețin funcții de conducere în numeroase fundații și societăți cooperative fiind și asociați în cadrul unei societăți comerciale care își are sediul în cadrul ......"

INTREBARE DE BARAJ - acest SC scapa fara nici un fel fel de sanctiune pe OUG 34/2006 sau alte acte normative ?!

AMUZANT NU :)
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 11:05, 2 Februarie 2015
Depinde de dvs.

Exista prevederi legale incidente, care reglementeaza modul de tratare a spetei.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
vlad nicolae, moderator
care prevederi legale ?!
art.66-70 din OUG 34, art.75 si 76, alin.6 din HG 925, HG 921, OMFP 2307/2011, legea 215/2001,legea 161/2003, legea 393/2004, legea 176/2010, legea 78, codul penal.

Daca aveti cunostinte reale privind existenta conflictului de interese in cadrul unei proceduri de achizitii, si daca stiti ca nu a facut-o nimeni intre timp, aveti nu numai dreptul ci si obligatia de a sesiza DNA, si stiu ei ce au de facut mai departe.
Asa cum v-am prezentat, suntem un stat de drept si exista suficiente prevederi legale privind sanctionarea incalcarii normelor de drept.
Cu conditia sa utilizam aceste norme, nu doar sa "ne amuzam :) " pe la colturi, asteptand sa o faca "cineva".
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Remunerare membrii comisiei de atribuire mefistos mefistos Buna ziua As dori sa stiu daca OUG 34/2006 sau HG 925/2006 face vreo referire la remunerarea membrilor comisiilor de licitatie publica sau daca lasa la ... (vezi toată discuția)
Derulare licitatiem deschise conform legii achizitiilor publice Lucian Dumitrescu Lucian Dumitrescu Stie cineva cum se deruleaza conform legii, adica conform literii legii o procedura de licitatie deschisa. Adica efectiv nu asa din practica. Eu am fost la ... (vezi toată discuția)
Justificare pret ofertat Ema2013 Ema2013 Cand se solicita clarificari cu privire la pretul ofertat in cazul unei achizitii publice : cand pretul ofertat este sub 85% fata de valoarea estimata (HG ... (vezi toată discuția)