avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prelungire carte de rezidenta cetatean non UE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prelungire carte de rezidenta cetatean non UE

cetatean pakistanez casatorit cu cetateana de origine romana doresc sa stiu ce documente imi sunt necesare pentru prelungirea cartii de rezidenta taxele nde se platesc si unde trebuiesc depuse documentele.nu avem o resedinta proprie.locuim cu chirie .este ok daca proprietarul vine la depunerea documentelor cu contractul casei in original ?cum putem face dovada ca avem o resedinta?pana acum am locuit in apartamentul cumnatei mele iar de cateva luni ne-am mutat cu chirie.Am o firma cu sotia unde sunt asociat cu 40%.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
arbcreativinstruments, utilizator
Cel mai recent răspuns: arbcreativinstruments , utilizator 23:05, 29 Ianuarie 2015
Pe site-ul Inspectoratului General de Imigrari gasiti informatii detaliate.
[ link extern ]
Fiecare cuvant pe care l-am subliniat este link, faceti click pe ele cand intrati pe site:
Documentele necesare obtinerii dreptului de sedere pe termen lung
Primul pas pentru a va stabili domiciliul in Romania este obtinerea dreptului de sedere pe termen lung. In acest sens trebuie sa depuneti urmatoarele documente:
- cerere;
- documentul de trecere a frontierei (pasaport, titlu de calatorie, etc.) in copie si original;
- acte doveditoare privind spatiul de locuit (copie si original);
- dovada asigurarii sociale de sanatate;
- dovada mijloacelor de intretinere (sunt exceptati membrii de familie ai cetatenilor romani, deci de asta nu aveti nevoie);
- certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritatile romane;
- documente de stare civila (daca este cazul);
- taxe.

Contractul de inchiriere trebuie sa fie inregistrat la ANAF. Proprietarul da declaratia de consimtamant la notariat, nu trebuie sa vina cu dvs.
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Ares-3, moderator
va multumesc foarte mult pentru ca mi-ati raspuns repede.viza de flotant este ok ca document pentru prelungire carte de rezidenta?
Pentru putin.

A cui viza de flotant (resedinta), a sotului cetatean roman?
Nu conteaza, in opinia mea; durata contractului de inchiriere ar fi bine sa fie pe o durata care sa depaseasca durata vizei de resedinta insa important este sa convietuiti impreuna oriunde ati sta, nu cat stati intr-un loc.
noi locuim impreuna de 5 ani de zile in apartamentul cumnatei mele care este romanca.ea acum este in divort si nu este in tara sa ne faca in continuare asa ca un unchi al sotiei vrea sa ne faca flotant la amandoi.si sa locuim acolo cu copilul nostru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean eu cu cetatean non-eu si cartea de rezidenta Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana si sunt cetatean roman si viitorul meu sot este cetatean indian.La anul in luna Ianuarie,ne vom casatori civil in India la ... (vezi toată discuția)
Permis de lunga sedere in romania VerTrad1 VerTrad1 buna ziua, ma intereseaza aspectul legat de viza de lunga sedere pentru strainii membri de familie ai cetateanului roman (viza de tip D/VF). Sunt cetatean ... (vezi toată discuția)
Carte de rezidenta rommanitza rommanitza buna seara! ma numesc romanitza-cine ma poate ajuta cu citeva explicatii privind obtinerea cartii de rezidenta pe 5 ani? sunt casatorita cu un marocan de 7 ... (vezi toată discuția)