avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

ce trebuie sa fac pentru a contesta decizia casei judetene de pensii care imi anuleaza pensia de invaliditate gr.3 cf.art.113 , lit.c, ce acte doveditoare trebuie sa aduc si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:04, 29 Ianuarie 2015
Nu veti avea castig de cauza. Decizia de suspendare e urmare a faptului ca medicul de expertiza v-a dat capabil (nu v-a mai incadrat intr-un grad de invaliditate). Trebuia sa contestati decizia medicala.
Articolul 113
(1) In sistemul public de pensii, plata pensiei inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care a intervenit una dintre urmatoarele cauze:
a) pensionarul a decedat;
b) pensionarul nu mai indeplineste conditiile legale in temeiul carora i-a fost acordata pensia;
c) pensionarul de invaliditate, pensionarul urmas prevazut la art. 84 lit. c), precum si cel prevazut la art. 86 alin. (1) si-au redobandit capacitatea de munca, potrivit legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare munca amarianaro amarianaro Un pensionat medical gr 2 sau 3, poate sa renunte la pensia medicala si sa se reangajeze daca cosidera ca poate sa faca asta ? (vezi toată discuția)
Plata pensiei de urmas inceteaza daca ma casatoresc? Ganna Ganna Buna ziua. Am primit pensie de urmas de la varsta de 16 ani dupa decesul tatalui. M-am imbolnavit inainte de 18 ani si aceasta pensie a devenit pensie de ... (vezi toată discuția)
Suspendarea/incetarea pensiei nety87 nety87 Buna dimineata! mai este indreptatit cine ex casa de pensii sa suspende pensia de invaliditate in afara de medicul de la comisia de exp? care lege face ref ... (vezi toată discuția)