avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Avocat si consilier juridic in acelasi dosar ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Avocat si consilier juridic in acelasi dosar ?

As vrea sa stiu daca este corect, normal si legal ca intr-un dosar la instanta sa apara atat un avocat ( delegatia de reprezentare si intampinarea, nefiind prezent fizic niciodata ) cat si un consilier juridic cu delegatie nelegala depusa la dosar ( care a asigurat practic reprezentarea juridica in instanta, fizic ). As vrea sa invoc exceptia de nelegalitate si de nulitate ale documentelor de reprezentare juridica. Rog precizarea si unei baze legale va rog. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 21:45, 4 Februarie 2015
Codul de procedura civila
Art. 82: Lipsa dovezii calitatii de reprezentant
(1) Cand instanta constata lipsa dovezii calitatii de reprezentant a celui care a actionat in numele partii, va da un termen scurt pentru acoperirea lipsurilor. Daca acestea nu se acopera, cererea va fi anulata.
(2) Exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant inaintea primei instante nu poate fi invocata pentru prima oara in calea de atac.

Banuiesc ca partea aparata de consilierul juridic " cu delegatie nelegala depusa la dosar" a castigat procesul sau este pe cale sa-l castige (daca l-ar pierde nu cred ca v-ar deranja ca aparatorul lui are "delegatie nelegala"). Sa stiti ca "delegatia nelegala" nu va va ajuta sa castigati procesul.
@ U.B.I.K. Cam da, a castigat mai multe dosare dar nelegal....Deci nu mai pot face uz de prevederile art. 82 alin 2 in recurs sau alte instante ? :-/ Procesele trebuiau sa fie castigate de mine avand in vedere probele depuse la dosar...dar...mi s-a incalcat deptul la aparare. S-a incalcat si procedura civila de catre instante... Ce se mai poate face ?
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2015
Krissia ., Alte profesii
Ce se mai poate face? Cel mai folositor ar fi sa va impacati cu ideea. E mult mai ieftin si mai productiv decat sa mai cheltuiti bani, timp si nervi prin procese. Da' banuiesc ca nu pentru astfel de sfaturi sunteti p' aci, nu-i asa?
Intreb si eu: de ce considerati ca este nelegala delegatia?
@Gabriela. - Din punct de vedere al formei si fondului plus alte motive...

1. Nu este pe formularul special prevazut in Anexa nr. 3 la Statutul C.J.
2. Este in baza vechiului Decret pt oficiile juridice, abrogat din anul 2003... ( nu mai stiu nr.. )
3. Nu are la baza un ctr legal de munca al C.J. cu institutia asa cum prevede Legea nr.
514/2003 privind C.J.- pt ca nu exista si nu a existat niciodata.
4. Trebuie sa fie emisa pentru un C..J. care lucreaza efectiva la unitatea respectiva corect ? Deci, daca lucreaza in alta parte cu C.I.M. nu are drpetul de a reprezenta acea unitate in instanta.

Conform prevederilor Legii nr. 514/2003 C.J. pot fi doar persoanele care au studii juridice [...], sunt numiti in functie la institutii publice sau au calitatea de SALARIATI la persoane juridice private, in baza unui C.I.M. Numai asa pot asigura si reprezentarea juridica in instanta a unitatii respective.

Nota : Nu am mai precizat articolele respective din lege...

Delegatia care nu are la baza un C.I.M. cu unitatea respectiva nu confera dreptul legal al C.J. de a asigura reprezentarea juridica in instanta a unitatii respective.

Gresesc ?


@U.B.I.K. - Nu pot din pacate sa ma obisnuiesc cu aceasta idee si nu vreau, din 5 motive :

1. Am dreptate si nu vreau sa ma las calcata in picioare de nicio persoana indiferent cine este si ce functie are ( care oricum este temporara nu ? nimeni nu moare intr-un post).
2. Nu am de ce sa raman "in carca" cu sanctiuni disciplinare nemeritate, nejustificate, ilegale si acordate fara motive reale, in perioada in care eu eram in concediu medical !.
3. Acestea imi vor afecta cariera profesionala
4. Neanularea acestora imi afecteaza si imi va afecta posibilitatea de angajare in alat parte
5. Atata timp cat actiunile acestui angajator mi-au afectat grav sanatatea, credeti ca am un motiv sa accept solutiile ilegale ale instantelor ?

am orbit la ochiul stang definitiv si nu se mai poate face nimc

am ochiul stang desfigurat

era sa mor

am genunchiul stang umflat din februarie 2012

am genunchii distrusi de la cate ore suplimentare am fost obligata sa lucrez peste program

am insomnie de 7 ani, din cauza stresului de la locul de munca

am avut accident de masina soldat cu traumatism toracic si pt ca nu am avut asigurari medicale din cauza modalitatii de concediere abuziva a acestui angajator, nu am putut beneficia de spitalizare si tratament medical corespunzator, fiind bligata sa ma chinui ca un caine...singura in casa....etc. )

Daca dvs. ati fi patit asa ceva v-ati obisnui cu ideea ca ati pierdut procesele ? :((
Ultima modificare: Vineri, 30 Ianuarie 2015
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Exercitarea profesiei de cons. jr. in domeniul privat adriannn adriannn Buna ziua. 1. Pentru practicarea profesiei de cons. jr. este obligatoriu inscrierea in tabloul cons. juridici? Textul legii 514/2003 este interpretabil, ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati profesionale livs livs Din cate am citit eu,potrivit legii si statutului consilierului juridic, activitatea de consilier juridic liber profesionist este incompatibila cu cea de ... (vezi toată discuția)
O institutie publica poate angaja un avocat daca are angajat un consilier juridic ? oanaportar oanaportar Consilierul juridic nu a reprezentat niciodata institutia in procese penale. Procesul penal la care institutia sa angajeze un avocat este unul complex. o ... (vezi toată discuția)