Buna ziua,
In urma cu putin timp, am achizitionat un autoturism importat din Austria si as dori cat se poate de mult sa il inmatriculez in Romania. Problema este ca detin Certificat De Handicap Permanent - Grav cu Insotitor- in ultima vreme am tot primit informatii de genul: daca handicapul nu este locomotor, iar autoturismul nu este adaptat la directie si sisteme de franare, statul roman nu subventioneaza sau reduce Taxa de Mediu. Ideea este ca nu am handicap locomotor, problema mea este o tumora in zona pineala a creierului, operata de 3 ori, insa functiile locomotorii nu au fost afectate, asadar pot conduce autoturismul fara a-i face adaptari. Ma puteti ajuta, va rog, in aceasta privinta? Care sunt scutirile/reducerile de taxe de care as putea beneficia?
Multumesc anticipat pentru promptitudine!
Functiile locomotorii nu va sunt afectate, atunci de ce aveti nevoie de insotitor?
Mai concret, cum se manifesta/cum va afecteaza dizabilitatea de care suferiti?
Din cauza acelei tumori, apare hidrocefalia (acumularea lichidului cefalo-rahidian neputandu-se iriga natural), iar aceasta imi afecteaza mobilitatea mainii stangi.