avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa mediu persoana cu dizabilitati
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa mediu persoana cu dizabilitati

Buna ziua,
In urma cu putin timp, am achizitionat un autoturism importat din Austria si as dori cat se poate de mult sa il inmatriculez in Romania. Problema este ca detin Certificat De Handicap Permanent - Grav cu Insotitor- in ultima vreme am tot primit informatii de genul: daca handicapul nu este locomotor, iar autoturismul nu este adaptat la directie si sisteme de franare, statul roman nu subventioneaza sau reduce Taxa de Mediu. Ideea este ca nu am handicap locomotor, problema mea este o tumora in zona pineala a creierului, operata de 3 ori, insa functiile locomotorii nu au fost afectate, asadar pot conduce autoturismul fara a-i face adaptari. Ma puteti ajuta, va rog, in aceasta privinta? Care sunt scutirile/reducerile de taxe de care as putea beneficia?
Multumesc anticipat pentru promptitudine!
Cel mai recent răspuns: Amin13 , utilizator 11:38, 24 Februarie 2015
Functiile locomotorii nu va sunt afectate, atunci de ce aveti nevoie de insotitor?
Mai concret, cum se manifesta/cum va afecteaza dizabilitatea de care suferiti?
Din cauza acelei tumori, apare hidrocefalia (acumularea lichidului cefalo-rahidian neputandu-se iriga natural), iar aceasta imi afecteaza mobilitatea mainii stangi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaptare masina persoana cu handicap - taxa ? anitsirc anitsirc Buna ziua! Fratele meu este persoana cu handicap grav(accentuat). Mama este insotitor al fratelui. Pe numele fratelui (persoana cu handicap psihic) este ... (vezi toată discuția)
Discriminare - autoturismele pentru persoane cu dizabilitati adypanda adypanda Buna ziua, Vreau sa aduc in atentia dv. o situatie prin care eu, fiind persoana cu handicap consider ca sunt discriminat. Am un handicap grad accentuat ... (vezi toată discuția)
Taxa auto persoana cu handicap adiraicu adiraicu unchiul meu este persoana cu handicap gradul 1. doreste sa cumpere o masina din strainatate si nu stie daca trebuie sa plateasca taxa de timbru pentru ... (vezi toată discuția)