avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare indemnizatie de somaj

Buna ziua!O persoana este pensionata de 6 luni,pe caz de boala cu drept de munca de 4 ore.Firma unde munceste da faliment.Avand calitate atat de angajat,dar beneficiind si de pensie,are dreptul la indemnizatia de somaj?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:23, 31 Ianuarie 2015
Avand calitatea de pensionar nu poate beneficia si de indemnizatia de somaj.

art.18 din Legea nr.76/2002:
(1) În sistemul asigurărilor pentru şomaj sunt asigurate, în condiţiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite în continuare asiguraţi.

(2) Asiguraţii pot fi:
a) cetăţenii români care sunt încadraţi în muncă sau realizează venituri în România, în condiţiile legii, cu excepţia persoanelor care au calitatea de pensionari;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept somaj salariat cu pensie boala lacramioaragologan lacramioaragologan daca un salariat este angajat cu 4 ore deoarece este pensionat pe caz de boala,are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)
Contribuie somaj la angajatul pensionar radusimionescu radusimionescu Un angajat care este deja pensionat pentru limita de varsta trebuie sa plateasca contributia la somaj? Va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj Victoria15 Victoria15 Buna ziua, As vrea sa stiu daca beneficiez de somaj. Am fost pensionata caz boala 3 ani, momentan am pierdut acest drept si cei de la fortele de munca mi-au ... (vezi toată discuția)