avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie RDS-RCS pe locatie si nu pe persoana fizica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie RDS-RCS pe locatie si nu pe persoana fizica

Buna ziua! In luna iulie 2014, am achizitionat un apartament in Bucuresti. Persoana care a locuit in respectivul apartament(proprietarul de drept) a decedat undeva in luna aprilie 2014, apartamentul ramanand mostenire nepoatei sale care ulterior a devenit proprietarul.

Eu am achizitionat apartamentul de la mostenitoare. Inainte sa fie gata cu toate actele necesare vanzarii m-a intrebat daca vreau sa-mi lase serviciul de tv si telefonie de la rds-rcs si (pe atunci) Romtelecom. I-am spus ca nu, sa le rezilieze ca imi voi face eu un abonament de tv si net dupa ce studiez piata(abonamentele erau pe numele decedatei, iar mostenitoarea nu a facut preluare de servicii sau ceva de genul pe numele sau).

Intre timp, vine luna iulie si facem vanzarea-cumpararea apartamentului, cu cash, nu cu credit bancar, iar ca termen de eliberare i-am lasat nepoatei o luna de zile, timp in care a locuit in apartament pana in ultima zi pe care am stabilit-o de comun acord, apoi a plecat in Canada(unde locuieste de ceva ani de zile).

Dupa vreo 2 luni, dupa ce am terminat de renovat, aranjat si mutat, am zis sa merg la RDS-Rcs sa-mi fac ab. de tel. si internet. Acolo, doamna de la ghiseu, mi-a spus ca nu poate sa imi faca pana nu achit cei 90 de lei restanti. Dupa lungi discutii in care am incercat sa-i explic ca nu scrie nicaieri ca este necesara ultima factura de la RDS achitata pt procesul de vanzare cumparare, am ajuns la o rezolutie comuna si anume sa lase datoria aia pe locatie si sa nu o transfere la mine, pe cnp-ul meu. Mi-a spus ea atunci, ca in viitor daca eu aleg sa vand apartamentul, cumparatorul meu se va lovi de aceeasi problema ca mine.

In fine. Am facut abonamentul si dupa 3-4 luni de zile ma trezesc cu citatie in casuta postala(pe numele decedatei) ca daca nu achita datoria restanta vor trece la deconectarea serviciilor(telefonie si tv), ii vor lua echipamentele(telefonul fix) si o vor actiona in instanta.

NOTA* - Am aflat de aceasta datorie abia dupa ce am cumparat apartamentul.
- Cand am facut contractul meu la RDS i-am spus angajatei lor sa treaca undeva acolo ca femeia aia a decedat de juma' de an.
- Fiind nevoie de copie de pe actul de spatiu, au in baza lor de date acolo ca eu am luat apartamentul de la nepoate decedatei, care are domiciliul in Canada.

Va multumesc anticipat pentru atentia acordata cazului meu si pentru eventualele raspunsuri.

Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:33, 1 Februarie 2015
Si problema este ca... se cere deconectarea decedatei? Sau a dv.? Ca nu se intelege...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! tatal meu a murit acum vreo 6 luni, mama lucreaza ... Leontyn24 Leontyn24 Buna ziua! Tatal meu a murit acum vreo 6 luni, mama lucreaza in italia, ea fiind plecata la minca am trecut acum vreo luna sa verific apartamentul unde locuiau ... (vezi toată discuția)
Problema contract rds mihbar mihbar Buna ziua Sunt intr-o situatie total neplacuta cu cei de la RCS-RDS Romania. In urma cu 6 ani am facut un contract ei pentru un serviciu CableLink. In ... (vezi toată discuția)
Contract de internet/telefonie pe adresa mea , dar cu alt nume intabulare intabulare Buna ziua, Sunt abonat al unei firme de internet/televiziune/telefonie ( RDS ) . In urma cu 2 luni , am gasit in cutia mea postala un plic cu o factura , pe ... (vezi toată discuția)