avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pt cresterea copilului

buna seara am o intrebare am fost angajata pana in ianuarie la o firma care este in faliment si de la 1 februarie sunt angajata pe o noua firma eu ar trebui sa nasc in august continuitate am mai mult de un an problema este ca nu am platit cas-ul pe firma in faliment doar pe cea noua ,pot obtine indemnizatia ?daca nu pot sa platesc diferenta din urma prin banca si cum va miltumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:51, 31 Ianuarie 2015
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) nu este conditionata de plata contributiilor la pensie, sanatate sau somaj ci numai de obtinerea de venituri din salarii in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Asadar nu trebuie sa platiti dvs. nici o contributie.

2. Sunt asimilate veniturilor din salarii si indemnizatiile pentru conecdii medicale si concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).
multumesc,deci sa inteleg ca nu e nici o problema ca nu am avut platite contributiile la stat?
Exact. Asta va spuneam si eu in raspunsul meu:
Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) nu este conditionata de plata contributiilor la pensie, sanatate sau somaj...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal dan81 dan81 BUNA SEARA .AM O PENSIE DE HANDICAP GRAD 3 CU 33 LEI PE LUNA .AM SOTIA CARE TREBUIE SA NASCA , .POT BENEFICIA DE CONCEDIU DEMATERNITATE.? AM TOATE ASIGURARILE ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate si crestere copil salomieanca salomieanca daca ai fost 1- 2 luni in concediu fara plata,dupa care ai aflat ca esti gravida si nu ai sa ai 12 luni lucrate(pana la nastere)mai beneficiezi de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil mi_re_la68 mi_re_la68 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii poate beneficia de concediu de paternitate o persoana, asociat unic si in acelasi timp angajat cu contract de ... (vezi toată discuția)