avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie gravide- Se cumuleaza venitul din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie gravide- Se cumuleaza venitul din contract de munca si conventie sociala de prestari servicii

Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri asa ca va rog sa ma ajutati daca puteti:
- Sunt angajata in jud. Timis cu contract de munca (la ITM), o firma din alt judet vrea sa incheie o conventie de prestari servicii cu mine. Intrebarea mea este daca cand voi ramane gravida se cumuleaza venitul din salariu si din conventia civila?? Daca da in ce procente venitul din fiecare parte.
- Daca firma cu care am incheiata conventia plateste impozit 16% din banii care mi da, eu mai platesc ceva impozit?
-Eu sunt trecuta ca operator calculator in conventie, deci nu merg propriu-zis la biroul acelei firme ci comunicam prin internet etc.., atunci poate sa aiba vreo problema firma cu care am incheiat conventia ca nu mi-a facut contract la ITM??
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:49, 14 Iunie 2009
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile legii, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate. Prin urmare, veniturile realizate in baza c.i.m. se cumuleaza cu cele obtinute din conventia civila.

Exista posibilitatea de a se incheia conventii civile de prestari servicii fara a afecta intr-un fel c.i.m.
Multumesc de raspuns. Dar eu mai platesc impozit din banii din conventie?? Firma ce m-a angajat poate avea ceva probleme pt ca nu m-a angajat cu contract de munca???
Nimeni nu poate sa-mi raspunda?? Va rog!
1. Daca vi s-a retinut impozit 16% nu veti avea ce sa mai platiti.
2. Nu are nici o legatura CIM cu conventia civila de prestari servicii. Unitatea poate sa lucreze cum doreste (in spiritul legii), cu CIM sau cu conventie.
Ok.M-am linistit.
Va multumesc mult pt ajutor.

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului allexxia allexxia Buna ziua, Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Din pacate contractul meu de munca a fost incheiat in data de 31 ianuarie 2010. Urmeaza sa inchei un nou ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil posibil? dmonica dmonica Felicitari pentru forumul foarte util, unde gasim foarte multe raspunsuri ,sunt o viitoare mamica, insarcinata in 2 luni si vreau sa va intreb daca pot sa ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pt indemnizatia cic crisschirita crisschirita Poate beneficia de indemnizatie CIC o persoana care 12 luni anterior nasterii a obtinut venituri exclusiv din conventie civila? (vezi toată discuția)