avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... venituri in timpul somajului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

venituri in timpul somajului

va salut ,sunt inscris in baza de date la somaj in cautarea unui loc de munca ,intre timp m/am inscris la un curs de frizer ,care dupa terminarea cursului si examinarii se prind niste bani \r\ndoresc sa stiu ca somer neindemnizat si inscris la acest curs pot lucra cu contract de colaborare fara sa/mi afecteze cursul ? \r\ntrebuie sa mananc si eu si nu stiu cum sa procedez legal \r\no zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 1 Februarie 2015
Legea nu interzice sa aveti venituri in perioda in care sunteti somer neindemnizat, inregistrat la Agentia de Somaj si beneficiati de un curs gratuit de formare profesionala.
Aveti grija ca incheierea unui contract de colaborare este posibila numai pentru activitati ocazionale si nu pentru cele permanente.

Cel mai bine pentru dvs , este ca prestarea unei activitati sa se desfasoare in baza unui c.i.m. sau ca activitate independenta - PFA, Intreprindere Individuala etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru inscriere ca somer neindemnizat VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va solicit un raspuns la urmatoarea situatie : Am terminat somajul ( cu plata) in ianuarie. Ma pot inscrie ca somer neindemnizat ? Exista o limita pentru ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare/prestare servicii persoana fizica andrugrasu andrugrasu Buna ziua. Sunt in cautarea unor raspunsuri pentru urmatoarea situatie. Recent am absolvit un curs de responsabil de mediu si am fost abordat de o firma ... (vezi toată discuția)
Inscriere ca somer neindemnizat kzoom4 kzoom4 Buna ziua, Daca sunt student, pot sa ma inscriu in baza de date AJOFM ca [b]SOMER NEINDEMNIZAT[/b], in cautarea unui loc de munca? Multumesc (vezi toată discuția)