avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Drepturi obtinute prin casatorie cu cetatean turc
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Drepturi obtinute prin casatorie cu cetatean turc

Buna ziua,

As dori sa aflu, daca ma puteti ajuta, detalii referitoare la drepturile pe care le obtin cei doi soti prin casatorie (roman si turc), atat in Romania, cat si in Turcia. Multumesc mult pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: GeorgeMPetre , utilizator 15:15, 1 Februarie 2015
Despre ce drepturi , mai exact, este vorba ?

Ma intereseaza, in primul rand: drept de sedere (permis de rezidenta teporar/permanent), drept de munca (viza, cum, cat) etc. Ma scuzati daca nu am folosit corect termenii, sper sa intelegeti la ce ma refer.
Multumesc pentru raspuns.
1. Pentru obtinerea cartii de rezidenta ca membru de familie al unui cetatean roman, membrii
dumneavoastra de familie trebuie sa depuna urmatoarele documente:
[ link extern ]

2. OUG 25/2014
Art. 3. - (1) Strainii cu sedere legala pe teritoriul Romaniei pot fi incadrati in munca in baza avizului de angajare obtinut de angajatori in conditiile prezentei ordonante
(2) Prin exceptie de la alin. (1), nu este necesara obtinerea avizului de angajare pentru incadrarea in munca pe teritoriul Romaniei a strainilor din urmatoarele categorii:
.....
e) strainii titulari ai dreptului de sedere pe termen lung pe teritoriul Romaniei;
f) strainii titulari ai dreptului de sedere temporara pentru reintregirea familiei in calitate de membri de familie ai unui cetatean roman;
....

Nemaipomenit! Informațiile dumneavoastră sunt foarte utile. Vă mulțumesc mult pentru timpul acordat și pentru promptitudine. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean strain in romania Gabriela007 Gabriela007 Buna ziua! In ce conditii poate un cetatean strain sa lucreze in Romania, adica ce documente ii sunt necesare? Firmele au conditii speciale pentru a angaja un ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean strain ContSters327883 ContSters327883 Buna ziua. Un cetatean strain (Argentina) care are Carte de rezidenta pentru membru de familie al unui cetatean al Uniunii Europene (atentie, nu e membru de ... (vezi toată discuția)