avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declaratii dosar de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declaratii dosar de personal

Buna seara,
va rog sa imi spuneti ce declaratii trebuie sa cuprinda dosarul de personal la angajator,(conform HG-nr-500-2011 cred ca doar cea a contribuabilui)
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:38, 2 Februarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art.8 din HG 500/2011:
.....
(2) Dosarul personal al salariatului cuprinde cel putin urmatoarele documente: actele necesare angajarii, contractul individual de munca, actele aditionale si celelalte acte referitoare la modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca, acte de studii/certificate de calificare, precum si orice alte documente care certifica legalitatea si corectitudinea completarii in registru
...

De asemenea, dosarul de personal mai poate cuprinde :
= declaratia salariatului daca locul de munca este sau nu de baza
= pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declaraţie pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informaţii:
- datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele şi prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
- datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreţinere (numele şi prenumele, codul numeric personal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala romanik romanik Doresc sa stiu si eu din punct de vedere contabil (referitor legea 571/2003- art.56)ce acte trebuiesc depuse la dosar, de catre salariat, daca are sotia in ... (vezi toată discuția)
Deduceri personale copil ionemari ionemari sotul meu nu a primit de la locul de munca unde este angajat pana acum deduceri personale pentru copilul nostru de 8 luni, pe fluturas scriind ca are 0 ... (vezi toată discuția)
Formular deducere lilid lilid Buna ziua stie cineva daca s-a schimbat formularul pt. deducerea suplimentara? este acelasi ca si anul trecut? multumesc (vezi toată discuția)