avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire impozit pe veniturile din agricultura persoana ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire impozit pe veniturile din agricultura persoana cu handicap

Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca tatal meu care are handicap grav (el este scutit de plata impozitului pe locuinta si pensie) este scutit de plata impozitului aferent venitului obtinut din agricultura pe baza normelor de venit (venit pentru care a platit impozit in anul 2014) conform ord guvernului nr 4/2015.Multumesc pentru ajutorul acordat.Cu stima.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 11:24, 2 Februarie 2015
Conform disp L nr 448/2006 art 26 detinatorii de certificat incadrare in grad accentuat sau grav beneficiaza de scutire de la plata impozitului aferent cladire+teren de domiciliu
7. După articolul 71 se introduce un nou articol, articolul 711, cu următorul cuprins:
“Venituri scutite
Art. 71^1. –
Veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 72, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică de către persoanele fizice cu handicap grav ori accentuat, sunt scutite de impozit pe venit.”
8. La articolul 82, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
“(1^1) Nu se datorează plăţi anticipate în cazul contribuabililor, persoane fizice cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri din activităţi independente, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, prevăzute la cap II şi VII, scutite de impozit pe venit.”

In opinia mea da sint scutite toate veniturile din agricultura .

ART. 73 Stabilirea venitului anual din activităţi agricole pe bază de norme de venit

(1) Venitul dintr-o activitate agricolă se stabileşte pe bază de norme de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinator certificat handicap permanent IacobMary IacobMary Un detinator de certificat permanent de handicap accentuat poate fi angajat cu doua CIM/8ore/zi la doi angajatori in orase diferite?Datorita handicapului este ... (vezi toată discuția)
Salutare tuturor, stie cineva daca persoanele cu handicap accentuat ... Edmond3213123 Edmond3213123 Salutare tuturor, stie cineva daca persoanele cu handicap accentuat ce detin un SRL si sunt scutite de impozitului pe venit mai au si alte facilitati fiscale ? (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav este scutita de impozit la arenda? wasssu wasssu Salutare, O persoane cu handicap grav este scutita de la plata impozitului pentru veniturile obtinute din arenda (are dat pamantul in arenda unei ... (vezi toată discuția)