avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Incompatibilitate consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Incompatibilitate consilier juridic?

Buna ziua.
1.Profesia de consilier juridic in cadrul unei societati pe actiuni este incompatibila cu aceea de asociat unic si administrator al unui SRL?
2. La societatea respectiva urmeaza sa fiu incadrat pe postul de consilier juridic. Este obligatoriu sa ma inscriu in Colegiu sau pot activa doar in baza unor imputerniciri din partea societatii?
Cel mai recent răspuns: Ellyna_Legal , utilizator 16:38, 12 Februarie 2018
Conform legii trebuie sa va inscrieti intr-un colegiu, insa daca nu va inscrieti nu exista sanctiune pentru neinscriere.
Functia de consilier juridic este incompatibila cu alte functii remunerate, cum ar fi si cea de administrator. Nu este insa incompatibila cu statutul de asociat.
Prin urmare puteti fi asociat la o firma si consilier juridic, insa nu aveti dreptul sa faceti acte care v-ar face incompatibil.
Daca sunteti si administrator, atunci dupa parerea mea sunteti in incompatibilitate.
Pai nu primesc remuneratie pentru exercitarea functiei de administrator.
Dupa parerea mea tot ati fi in incompatibilitate.
Alte pareri? Eu am vazut in lege ca zice cu orice profesie reglementata. A avea o firma nu e profesie reglementata. Nu vad rostul unei incompatibilitati.
A fi administrator nu inseamna a avea si o firma. Administratorul este o functie, un post.
Dvs. sunteti probabil si asociat si administrator, fiindca trebuie sa existe cineva care sa conduca (sa administreze). Ocupati o functie neremunerata fiindca sunteti in acelasi timp si asociat la aceeasi firma, insa daca doriti puteti sa primiti si salariu.
Ideea este ca ,,administratorul'' este o functie, un post, indiferent daca este remunerat sau nu, iar problemma care se pune este daca puteti detine in acelasi timp atat functia de administrator cat si functia de consilier juridic.
E ca si cum v-ati intreba daca puteti sa fiti in acelasi timp si bucatar si ospatar, doar ca intr-un mod mai complicat...
Dupa parerea mea ati fi incompatibil mai ales daca ati fi remunerat si pentru functia de administrator, este discutabil daca nu ati fi platit ce se intampla....
Mai bine intrebati la un colegiu al consilierilor juridici, chiar daca nu doriti sa va inscrieti...

Alte discuții în legătură

Legi aplicabile consilierilor juridici angajati cu contract de munca Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva in sfarsit mai clar ce legi, ce drepturi si obligatii si ce statut se aplica consilierilor juridici care sunt ... (vezi toată discuția)
Problematica consilier juridic ContSters166859 ContSters166859 Am si eu o intrebare. Sunt angajat la o firma pe post de consilier juridic. Inca nu sunt inscris in Consiliul Consilierilor Juridici si am vrut sa o fac. ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier juridic - administrator al unei sc? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Este incompatibila functia de consilier juridic cea de administrator al unei societati comerciale? Potrivit legii ar fi incompatibilitate, dar conform ... (vezi toată discuția)