avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie Presedinte Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie Presedinte Asociatie

Buna seara! In scara unde administrez , Presedintele Asociatiei de Proprietari si-a dat demisia , iar membrii comitetului executiv nu se implica. Pot sa convoc eu in calitate de Administrator o adunare generala si sa le aduc la cunostinta ca trebuie sa isi aleaga un nou Presedinte.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:07, 9 Februarie 2015
In niciun caz nu puteti convoca dumneavostra.
Convocarea o face comitetul sau 20% dintre locatari.
Teoretic nu aveti a va implica in convocarea de adunari generale.

Practic aveti nevoie uneori de semnatura unui presedinte pe diverse documente ale asociatiei, numai si daca ne gandim la listele de intretinere lunare.
Daca membrii comitetului nu se implica, dv., care e posibil sa intampinati greutati in activitate din aceasta cauza, puneti un afis de convocare a AG. Va asigur ca proprietarii nu se vor formaliza cine ii cheama la adunare, ei vor veni sau nu vor veni in functie de alte criterii intre care neimplicarea cronica si asteptarea de la ceilalti sa le arunce perele malaiete in gura e endemica.

Aveti grija sa desfasurati AG ca la lege, cu cvorum, cu ordine de zi (alegerea comitetului si a presedintelui), cu reconvocare in urmatoarele 10 zile, daca e cazul, ca sa nu fie contestate hotararile luate.
In astfel de situatii, presedintele nu pleaca pur si simplu ca ciobanul de la stana. Bine, am inteles, nu mai vrei sa indeplinesti functia de presedinte. Alegi dintre membrii com. ex. o persoana care sa te inlocuiasca pana la prima AG (ai la dispozitie trei luni), in AG completezi nr. de membri ai com. ex., alegeti un nou presedinte.
Teoretic, insa practic, toata lumea se uita la administrator, in conditiile in care "conducatorul" a dat bir cu fugitii...
Daca este urgent:
Am inteles ca asociatia este mica, deci cam toata lumea stie ce mananca fiecare la felul I, asa ca mai stati de vorba cu cine puteti pe-acolo (proprietari), intocmiti un convocator cu un singur punct pe ordinea de zi - completarea nr. de membri ai com. ex. si alegerea presedintelui. Va trebuie un cvorum mai mare de 20% dintre membri as. prop., asa cum s-a spus si mai sus.
Daca nu va grabiti, oricum suntem in perioada in care trebuie tinute AG a proprietarilor (trim. I - 2015), asa ca cu aceasta ocazie puneti in ordinea de zi, noi alegeri si alegeti-va un cetatean serios, care vrea sa faca ceva pe scara respectiva, insa trebuie ajutat. Ca daca il lasati numai pe el, o sa patiti la fel - presedintele va lasa cu caruta-n drum si-si vede de casa lui...
euely a scris:
In scara unde administrez , Presedintele Asociatiei de Proprietari si-a dat demisia , iar membrii comitetului executiv nu se implica. Pot sa convoc eu in calitate de Administrator o adunare generala...

Daca sunteti proprietar in acea asociatie, sigur ca puteti convoca adunarea generala asa cum prevede legea cu semnatura a minim 20% dintre proprietari. Faptul ca sunteti si administrator, ca stiti ce se intampla in asociatie, ca membrii comitetului nu se implica iar presedintele si-a dat demisia..., va indreptateste si mai mult sa convocati adunarea generala.

Sigur ca ar fi mai bine sa incercati o discutie cu presedintele demisionat, sa-i explicati ca va ocupati dumneavoastra de convocarre, de ordinea de zi, de pregatirea unui rapor pentru adunarea generala, de pregatirea unui buget de venituri si cheltuieli, poate sprijinit de cenzorul asociatiei... iar presedintele sa gireze aceasta convocare prin semnatura lui. In aceasta situatie nu va mai trebuie semantura a 20% dintre proprietari. Indemnati-l pe presedinte sa faca acest minim efort, asa avand ocazia sa-si prezinte demisia in adunarea generala si sa plece "cu fruntea sus".
Aceeasi metoda o puteti aplica cu un membru al comitetului pe post de vicepresedinte.

Buna seara! Multumesc mult pentru informatii.
Eu cred ca presedintele a demisionat pe considerentul ca eu doresc o marire de salar si nu a vrut sa fie el cel care sa ceara asta comitetului executiv!
Cum as putea in acest caz sa le spun eu ca doresc sa imi mareasca salariul,avand in vedere ca am doi ani de cand administrez si mai mult decat atat s-a marit salariul brut pe economie in Ianuarie 2015 si se va mari inca odata in Iulie 2015 si eu iau sub minimu" de economie.
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Alegerea membrilor comitetului executiv Costica33 Costica33 Acum o luna de zile am fost ales in comitetul de bloc impreuna cu un cenzor, s-a semnat proces verbal la AG. Acum cateva zile presedintele a convocat adunare ... (vezi toată discuția)
Cand este sedinta de ad. gen. statutara. invinuitii penal mai pot sta in functiile pentru care sunt cercetati? mirceatintisan mirceatintisan Buna seara! Am dat in judecata conducerea asociatiei inca din 2013. Dosarul se afla la parchetul tribunalului de sector, are numar de dosar penal, si se afla ... (vezi toată discuția)
Adunare generala elevic elevic Va supun atentiei urmatoarea situatie din cadrul asociatiei noastre: -Presedintele asociatiei a trimis o notificare catre biroul specializat din cadrul ... (vezi toată discuția)