avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... salarizare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

salarizare

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de salarizarea mea. Sunt angajata pe post de bibliotecar la o scoala din Vaslui din anul 1994, initial am fost angajata pe post cu studii medii dupa care in 2009 mi-am finalizat studiile universitare de specialitate, respectiv Biblioteconomie si Stiinta Informarii din cadrul Facultatii de Litere de la Universitatea din Bucuresti. In luna noiembrie 2009 am facut cerere catre conducerea scolii pentru a-mi aproba transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare. La sfarsitul lunii noiembrie scoala primeste adresa de la Inspectoratul Scolar Judetean cum ca se aproba transformarea postului la nivel superior in conformitate cu prevederile art. 7, alin. 2 din O.G. nr. 15/2008. De la 1 Dec 2009 mi se transforma postul in studii superioare iar la salar imi mai adauga la cel de studii medii 20 % urmand ca din ianuarie 2010 sa ma treaca la alta grila de salarizare conform
studiilor absolvite. Au trecut cinci ani de zile iar eu am ramas cu acelasi salariu din nov. 2009. Este corect ca majorarea de salariu sa fie numai de 20% in conditiile in care legea este abrogata?. In tot acest timp am facut cerere catre conducerea scolii si ca raspuns am primit “Ca din anul 2009 in domeniul salarizarii in invatamant s-au aplicat in continuare prevederile O.G. nr. 1/2009, si in conformitate cu prevederile O.U.G. nr 41/2009, aprobate de Legea nr 300/2009, pana la data de 31 dec. 2009, cand s-au abrogat prin aparitia Legii 330/2009". Vreau sa mentionez, ca in acelasi an au mai terminat trei colege de-ale mele care sunt angajate la alte scoli din Vaslui, dar ele au fost trecute la alta grila de salarizare exact din luna noiembrie 2009, in prezent avand un salar mai mare decat mine cu 300 lei.
Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine in aceasta privinta. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:40, 6 Februarie 2015
Adresati-va ISJ si, in cazul unui refuz, va adresati instantei de judecata. Din 2010 nu s-au mai marit salariile in invatamant, dar cred ca trebuia sa va reincadreze la alta treapta in acesti 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea postului pentru personal contractual nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit ... (vezi toată discuția)
Salarizare corecta? traviata traviata buna ziua! Aş dori sa-mi spuneţi daca sunt salarizata coret. Sunt secretar 3 în învatamant. În decembrie 2009 mi s-a aprobat cererea de transformare a ... (vezi toată discuția)
Transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar sanda1956 sanda1956 Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta ... (vezi toată discuția)