avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum scap de creditul fostului sot?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum scap de creditul fostului sot?

Cand eram casatoriti, fostul sot a facut un credit la o banca, unde a trebuit sa semnez ca si garant. Nu aveam venit; eram casnica. De curand am divortat si as vrea sa stiu ce pot sa fac ca sa nu mai figurez ca garant pe acel contract; sa ramana creditul doar pe numele sotului (care e dependent de jocuri de noroc, motivul creditului fiind acoperirea datoriilor la oameni).

Nici acum nu am venituri. Nu vreau ca mai tarziu sa ma trezesc ca am de platit acel credit.

Ma gandesc ca daca, in cazul decesului sau, am optiunea sa renunt la mostenire, implicit la creditele lui, o fi vreo cale si sa ies de pe contractul acestui credit.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
sierra, utilizator
Cel mai recent răspuns: sierra , utilizator 15:34, 24 Februarie 2015
Nu puteți ieși din contract decât dacă va înlocuiește cu acordul bancii, ori dacă unul din dvs plătește creditul și terminați cu acel contracte. Datoria în cazul dvs e comuna, nu put puteți renunțat ea.
Deci trebuie cumva discutat cu banca pentru a prelua el in totalitate raspunderea pentru credit. Ceva de genul inteleg.
gi-jane se referea la faptul ca banca va accepta scoaterea d-voastra din contractul de credit doar daca fostul sot gaseste alt girant si astfel va inlocuieste, altfel sunteti buna de plata daca el nu plateste ratele. Mai mult, daca el nu este executabil (nu are bunuri sau venit) o sa platiti singura tot creditul. Ati semnat deci nu se mai poate face nimic.
Mai bine-l lasam sa se sinucida cand eram casatoriti si renuntam la mostenire; scapam si de creditul lui. Acum nu mai pot face asta pentru ca am divortat. Mare greseala! Am o asigurare de viata la care e trecut beneficiar in caz ca mor. Macar sa apuc sa schimb beneficiarul:)))
Glume englezesti, intelegeti voi...
:) ar fi murit degeaba, dvs ati fi renuntat la mostenire, dar nu va ajuta pt ca sunteti parte in contract, datoria e comuna, nu e proprie a lui.
Bunuri are ?
Deocamdata plateste ratele ?

Alte discuții în legătură

Co-debitor contract imprumut cu ipoteca si calitate de sot IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti, in cazul decesului co-debitorului unui contract de imprumut cu ipoteca, cu calitatea de sot - ce se intampla in cazul ... (vezi toată discuția)
Succesiune credit ipotecar RazvanStanica RazvanStanica O zi buna tuturor celor ce citesc acest mesaj. Sora mea a decedat acum 10 zile si am impresia ca ne gasim intr-o situatie destul de complicata, asa ca as ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cris113 cris113 Buna ziua As dori sa intreb daca am un credit ipotecar in care am calitatea de co-platitor , sotul fiind titularul creditului, in cazul divortului , lasandu-i ... (vezi toată discuția)