avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Ce declaratii trebuie sa depun ca PFA daca sunt si ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Ce declaratii trebuie sa depun ca PFA daca sunt si angajat?

Buna ziua!
Acum aproximativ o saptamana am infiintat un PFA, eu fiind si angajat, apoi am fost si la ANAF sa depun formularul 220(impozitare in sistem real) , impreuna cu o adeverinta de la locul de munca.
Mai este necesar sa mai depund alte declaratii la casa de asigurari?

Cei de la ANAF mi-au spus doar sa astept decizia de impozitare si sa mai depun declaratiile la anul.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MonyR2009 , utilizator 14:43, 4 Februarie 2015
Pentru anul acesta nu mai trebuie nimic. Urmariti sa va incadrati in termenele de plata (primul 2 pana pe 25 martie 2015) chiar daca nu primiti acasa in timp util decizia de la finante pentru ca altfel platiti penalitati care nu sunt deductibile.
Daca cumva in acest an se va incheia acel contract de munca, in aceeasi zi va trebui sa depuneti declaratia 600 pentru a va lua in evidenta si a plati contributie la pensie pe pfa. Altfel nu.
Va multumesc pentru raspuns.
Nici pentru pensii nu trebuie sa mai depun vreo declaratie acum? Un coleg m-a atentionat ca voi lua amenda daca nu sunt luat in evidenta si la pensii in termen de 15 zile de la infiintare PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii pfa monovertex monovertex Buna ziua, Am infiintat recent un PFA si m-am inregistrat fiscal. In declaratia 200 am completat data inceperii activitatii ca fiind 1 aprilie 2015, ... (vezi toată discuția)
Impozite/contributii obligatorii p.f.a rares1984 rares1984 Buna ziua, As avea si eu cateva intrebari legate de obligatiile unui P.F.A: -dupa cat timp de la infiintare P.F.A trebuie sa depun la ANAF declaratia ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa alisaelena alisaelena Buna seara, Am deschis un PFA cu obiect de activitate frizerie. Dupa obtinerea CUI-ului la ONRC trebuie sa ma duc in 15 zile la ANAF cu 220 si 600. Trebuie ... (vezi toată discuția)