avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare contract munca

mi-am dat demisia pe data de 14.01 urmand ca de pe data de 16.01 sa nu mai vin la servici.fara preaviz.asa au ales angajatorii.nici pana in ziua de astazi demisia mea nu a fost inregistrata in revisal.ce este de facut????

plata ultimului salariu(eram platit cu o luna in urma) se face in momentul demisiei sau peste o luna????cand urma sa primesc salariul???ca am de luat bani si pe concediu....

multumesc!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 3 Februarie 2015
1. Puteti sesiza ITM-ul /Inspectia Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Puteti transmite petitia dumneavoastra catre Inspectia Muncii prin:
Email: comunicare@inspectiamuncii.ro
Fax: (021) 302 70 64
Posta: Str. Matei Voievod nr. 14, sector 2, Bucuresti, 021451

2. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare idanytzy idanytzy buna ziua sunt angajat la o la care nu se platesc orele suplimentare si nici nu beneficiez de zile libere cum se procedeaza in acest caz? (vezi toată discuția)
Cartea de munca barberyan barberyan itm sibiu mi-a pierdut cartea de munca , cum ii pot trage laraspundere??#-o (vezi toată discuția)
Contractul de munca Liliana_Mariana Liliana_Mariana -cum pot proceda daca angajatorul nu respecta conditiile de munca? (vezi toată discuția)