Ce se intampla in cazul in care s-a efectuat reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie de catre contabilul firmei, s-a inregistrat in contul 212, respectiv 105? este bun raportul de reevaluare la primarie, la impozite? sau este nul?
Este si aprobarea actionarului unic.
Contabilul firmei nu poate face reevaluarea cladirilor .Ca sa poata intocmi rapoarte de evaluare trebuie sa fie evaluator autorizat membru CECCAR sau ANEVAR , asta inseamna ca raportul de reevaluare nu are valabilitate la prim arie.
evaluarea unei cladiri presupune mult mai mult decat actualizarea la inflatie (starea tehnica a cladirii, pretul pietei, beneficiile economice etc) deci luati legatura cu un expert evaluator autorizat ANEVAR si in baza acestui raport inregistrati reevaluarea si declarati la Primarie.
nu imi amintesc sa fi vazut in vreu act normativ obligatia ca actualizarea valorii ce se declara la directia de impozite si taxe locale sa fie probata cu un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat...practica arata ca se solicita decizia administratorului, nota contabila si balanta de verificare...o evaluare efectuata de o persoana autorizata costa, ce ne facem daca societatea nu dispune de resursele financiare necesare? valoarea declarata in vederea impunerii este asumata pe propria raspundere care trebuie sa se bazeze pe principiul prudentei astfel incat elementele patrimoniale sa fie reflectate la valoarea lor, ci nu la una subevaluata ori supraevaluata. Ori, valoarea unui bun poate fi data prin mai multe metode, iar valoarea rezultata poate fi corectata prin apreciere obiectiva de proprietar, utilizator, ori chiar de catre o autoritate sau tert in functie de interese si argumentele pe care le poate folosi in acest sens. Deci...eu consider ca o evaluare chiar fie ea si simplista prin actualizarea valorii de intrare pe baza indicilor statistici care se pot aplica pe categoria respectiva de bunuri, asumata prin hotarare aga la propunerea administratorului, este suficienta pentru problema in cauza.
Referitor la reevaluarea cladirilor,aplicand indicele de inflatie,primaria mi-a solicitat nota contabila,balanta si procesul verbal AGA si a stabilit impozitul aferent.In situatia cand am intocmit un dosar pentru prelungirea liniei de credit am apelat la o firma autorizata.
Reevaluare
aada73
Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ?
Intocmeste un raport de reevaluare, aprobat prin P.V., sau ... (vezi toată discuția)
Reevaluare
aada73
Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ?
Sa intocmeasca raport de reevaluare care sa fie aprobat prin ... (vezi toată discuția)