avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general reevaluare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

reevaluare

Contabilul unei societati poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie ?
Intocmeste un raport de reevaluare, aprobat prin P.V., sau Hotararea Actionarului unic.
Este valabil acest raport la impozite si taxe, pt. a plati impozit mai mic ?
Legea 82 si Hot.1752 prevede ca reevaluarea se face, de regula. de evaluatori autorizati sau de specialisti tehnici din cadrul firmei...

Se poate face reevaluarea cladirilor pe baza indicilor de inflatie , conditia este ca balanta si evaluarea sa fie intocmite de un expert contabil.

La primarie se duce: balanta din care sa rezulte efectuarea evaluarii (rulaj in contul 105 corespunzator cu cresterea de valoare in 212) si nota de evaluare din care rezulta modul de calcul si indicele de crestere utilizat.
intr-adevar, la primarie se anexeaza declaratiei Nota contabila, balanta de verificare si dispozitia administratorului in legatura cu valoarea ce urmeaza a se ajusta si care se va inregistra in contabilitate. eu am procedat la o societate la reevaluarea cladirilor pe baza ratei inflatiei obtinuta de la directia de statistica pentru bunurile de folosinta indelungata, in 2008 am ajustat valoarea cladirilor cu 18,7% pentru ultimii trei ani...n-am intampinat greutati, acceptandu-se varianta.
Ma ajuta cineva cu un text de lege ?
Acestea sunt doar presupuneri, la un eventual control, cum ma justific?
Platesc din urma cu majorari, nu ?
E doar un simplu contabil, nu este contabil autorizat...membru CECCAR
apelati la un evaluator autorizat.E sfatul meu.
Nu am posibilitatea sa afisez textul legii, dar imi amintesc ca la o astfel de evaluare , se subliniaza faptul ca trebuie facuta evaluarea simultana a componentelor unei grupe de imobilizari , cu exceptia activelor rare, adica cladiri speciale ( de genul silozuri , depozite speciale samd) care nu se tranzactioneaza frecvent.
Si sfatul meu : apelati la evaluator autorizat .

Alte discuții în legătură

Reevaluare terenuri,instalatii tehnice,mijloace de transport,birotica marian diaconu marian diaconu Cand este legal sa se inregistreze in contabilitate a reevaluarilor: 1)La balanta din luna in care s-a efectuat reevaluare sau 2)la bilantul anual? (vezi toată discuția)
Raport reevalauare cladire contawest contawest Buna ziua, Va rog frumos un sfat la urmatoarea situatie S-a efectuat la 31.12.2013 o reevaluare la cladire.In aceasta grupa la constructii a fost inregistrat ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladire avas avas Buna ziua, Am o cladire pe firma , reevaluata in noiembrie 2011. Am mers la TAXE SI IMPOZITE , ca sa inregistrez reevaluarea si mi-au zis ca reevaluarea ... (vezi toată discuția)