avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil din afara casatoriei

Buna!
Am nevoie de de cateva sfaturi si indrumari, va rog pe cei care pot sa-mi dea niste raspunsuri.
Sunt casatorit de 10 ani, sotia are un copil din afara casatoriei, tata-l copilului nu este trecut in certificatul de nastere. La inceputul relatie am hotarat imreuna cu sotia sa nu adopt copilul ( sa nu-i schimb numele, Dar a fost crescut ca si cand ar fi copilul meu), o astfel de decizie fiind numai a copilului, atunci cand si daca va considera nevoie.
In ultima perioada a inceput sa intrebe de ce nu are numele de familie ca si al nostru si sa spuna ca vrea si ea numele nostru. Impreuna cu sotia am avut o discutie si copilul a cerut sa aiba numele nostru...

Care sunt pasii ce trebuie urmati?
multumesc mult pt orice raspuns
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Del126, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:24, 5 Februarie 2015
Ce anume doriti, sa il adoptati sau sa ii schimbati doar numele ?

Numele se schimba prin cerere pe cale administrativa, cererea de adoptie se depune la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare administrativa nume copil si/sau adoptie sonia2011 sonia2011 Sunt mama unui copil minor de aproape 7 ani rezultat dintr-o relatie (nu casatorie). Tatal biologic nu a dorit copilul si nici nu a dorit sa il recunoasca, ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil simi7705 simi7705 Buna ziua. Am si eu o intrebare pentru dvs. In luna aprilie urmeaza sa scot actele la starea civila cu viitorul meu sot. Eu am o fetita in varsta de 6 ani, ... (vezi toată discuția)
Pot schimba numele de familie al fetitei mele in certificatul ei de nastere cu numele meu de fata? Alexandru Mihaela Alexandru Mihaela Imi doresc ca dupa divort sa pot schimba numele fetitei mele in certificatul ei cu numele meu de fam.inainte de casatorie. Caut un avocat amabil si bun care ma ... (vezi toată discuția)