avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie,
in urma cu aproximativ 10 ani am luat un credit de nevoi personale de la bancpost, in decembrie am intarzaiat cu rata, in ianuarie am mers sa imi platesc restanta, banii fiindu-mi incasati. in data de 02.02.2015 mi-am platit catre banca toata suma restanta, contul fiindu-mi inchis. in aceeasi data, am primit o adresa din partea unui executor judecatoresc prin care am fost informata despre faptul ca pe contul meu se va face poprire. intrebarea este, din moment ce eu mi-am platit integral suma datorata bancii, inainte ca atat eu cat si angajatorul meu sa fim informati ca exista o executare silita, mai am vreo obligatie fata de executor sau nu? cum sa procedez in vederea ridicarii popririi?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:14, 6 Februarie 2015
Depuneti la executorul judecatoresc documentele eliberate de creditorul banca prin care se demonstreaza ca ati achitat creditul,ca nu mai exista sume cu titlu de restanta,astfel incat executarea silita nu mai are obiect
am depsu, insa executorul imi solicita achitarea unei sume de 800 de lei, contravaloare taxe executare silita
800 de lei, pentru ce debit? Cât datorați băncii înainte de a plăti? Somația când aâti primit-o? Înainte sau după 02,02,2015?
suma era de 3600 de lei, am platit-o integral, contul fiindu-mi inchis inainte de a primi somatia de la executor
În această situație, citiți cu atenție art. 669 alin. 2 NCPC

Cheltuielile ocazionate de efectuarea executării silite sunt în sarcina debitorului urmărit, în afară de cazul când creditorul a renunțat la executare, situație în care vor fi suportate de acesta, sau dacă prin lege se prevede altfel. De asemenea, debitorul va fi ținut să suporte cheltuielile de executare stabilite sau, după caz, efectuate după înregistrarea cererii de executare și până la data realizării obligației stabilite în titlul executoriu, chiar dacă el a făcut plata în mod voluntar. Cu toate acestea, în cazul în care debitorul, somat potrivit art. 667, a executat obligația de îndată sau în termenul acordat de lege, el nu va fi ținut să suporte decât cheltuielile pentru actele de executare efectiv îndeplinite, precum și onorariul executorului judecătoresc și, dacă este cazul, al avocatului creditorului, proporțional cu activitatea depusă de aceștia.


Cereți executorului să plătiți doar ceea ce datorați, respectiv, onorariul pentru actele întocmite anterior datei de 02,02,2015 și cheltuielile de executare efectuate până la această dată. Pentru restul, să se adreseze creditorului.
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Executare silita credit nevoi personale oanaandreeutza oanaandreeutza buna ziua, am si eu o serie de intrebari si as dori ajutor specializat, in 2008 sotul a luat un credit de nevoi personale in CHF, intre timp rata creditului ... (vezi toată discuția)
Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bancar carmen_t76 carmen_t76 Buna seara. Am luat un credit bancar in anul 2006, am platit o perioada apoi nu am mai putut plati. Din anul 2009 si pana in anul 2010 mi s-au retinut din ... (vezi toată discuția)