avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copilul minor si pasaportul expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copilul minor si pasaportul expirat

Buna ziua, fetitei mele i-a expirat pasaportul si momentan nu putem ajunge in tara suntem in Germania ,deci o sa mergem aici la amabasada sa il reinoim problema este ca dureaza pana la 1 luna am inteles si noi in perioada asta trebuie sa plecam in alta tara tot in Europa .Cu ce se legitimeaza ca e minora si nu mai avem decat certificat de nastere .Se da ceva de la ambasada?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 12:58, 11 Iulie 2018
Fara pasaport nu aveti cum sa circulati cu minora. Solicitati un pasaport in regim de urgenta. In tara puteati veni cu titlul de calatorie eliberat de ambasada/consulat, dar daca doriti sa calatoriti intr-un alt stat aveti nevoie de pasaport.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Multumesc de raspuns!
Inca o intrebare daca ma poate lamuri cineva referitor la aceasta cerinta pentru pasaport

5. Unul din documentele eliberate de autorităţile germane (Deutscher Reisepass, Deutscher Personalausweis, Einbürgerungsurkunde, Arbeitsgenehmigung, Aufenthaltstitel, Aufenthaltsbescheinigung, Fiktionsbescheinigung, Freizügigkeitsbescheinigung, Bescheinigung gemäß § 5 Freizügigkeitsgesetz/EU, Meldebescheinigung, etc), în original, împreună cu traducerea autorizată în limba română, din care să rezulte una dintre următoarele situaţii:
dobândirea unui drept de şedere pentru o perioadă de cel puţin un an ori, după caz, prelungirea succesivă a dreptului de şedere, în decurs de un an, pe teritoriul Germaniei;
dobândirea unui drept de şedere pe teritoriul Germaniei, în scopul reunificării familiale cu o persoană care domiciliază în Germania;
dobândirea unui drept de şedere sau, după caz, un drept de şedere permanentă pe teritoriul Germaniei;
dobândirea cetăţeniei germane;
dobândirea unui drept de muncă ori înscrierea într-o instituţie privată ori publică cu scopul principal de a urma studii, inclusiv de formare profesională;
dobândirea unui certificat de înregistrare sau document care atestă rezidenţa în Germania;

Ne trebuie inregistrarea la primarie sau contractul de munca al sotului?
personal cred ca ambele
Stiti cumva daca mai este valabila trimiterea pasaportului simplu electronic prin posta ?
Cei de la consulatul din München spun ca nu se poate dupa ce am citit la ei pe site ca se poate ....#-o

Alte discuții în legătură

Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat in strainatate OlDumitra OlDumitra Ma gasesc in Asia de aproape 10 ani de zile. Mai intai ca student, apoi ca turist. Am avut viza legal in toti acesti ani. Pasaportul imi expira la ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate si pasaport fulga fulga Buna ziua am o intrebare ptr cine poate sa ma informeze traiesc in Elvetia de 16 ani m-am casatorit in 1996 dupa un an de zile am avut pasaportul romanesc care ... (vezi toată discuția)