avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate si pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate si pasaport

Buna ziua am o intrebare ptr cine poate sa ma informeze traiesc in Elvetia de 16 ani m-am casatorit in 1996 dupa un an de zile am avut pasaportul romanesc care se expira am reusit sa il reinoiesc prin ambasada din 1997 pina in 2006 .In 1997 am obtinut permisul de sedere aici si tot in acest moment mi-am schimbat si pe pasaport resedinta aici dar nu am inteles de ce mi-au oprit cartea de identitate la ambasada mi-au spus ca nu mai am nevoie deoarece acum am permisul de sedare aici,poate sa ma informeze cineva cum as putea proceda sa imi fac din nou cartea de identitatesi pasaportul expirat din 2006 tinind cont ca pasaportul il am dar nu cartea de identitate. Astept un raspuns de la cine poate sa ma informeze multumesc X-(
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:49, 6 Mai 2012
Cetatenii români cu domiciliul in străinatate (CRDS) nu mai au nevoie de carte de identitate pentru ca nu mai au domiciliul in România.

Cartea de identitate este documentul de indentitate intern, care dovedeste domiciliul titularului si mai nou, cetatenia. Faptul ca poate fi folosit si pentru calatoria in UE este o exceptie, bazata pe faptul ca tratatele uniunii stabilesc ca toate tarile constituie teritoriu intern.

Puteti merge la Sectia Consulara a României de la Ambasada României sau de la unul din consulatele generale si sa faceti un nou pasaport.

Formular pt pasaport nou: [ link extern ]

[ link extern ]
Multumesc ptr informatiile pretioase pe care mi le-ai dat dar spunemi daca eu as dori reveni acasa sa ma stabilesc cam in 10 ani atunci cum pot sa fac ca am de gind sa plec saptamina viitoare ca sa ma interesez sa cumpar ceva prin Constanta imi poti raspunde ?
Nu inteleg foarte bine intrebarea dar am sa incerc sa raspuns.

Daca doriti sa va restabiliti domiciliul in România, trebuie să vă prezentati la Evidenta Populatiei din sectia de politie arondata noului domiciliu.

Daca doriti sa intrati in România in acest moment (avand pasaportul expirat) aveti 3 posibilitati:
1. Mergeti la Consulatul României si va faceti un nou pasaport biometric sau temporar
2. Mergeti la Consulatul României si faceti un titlu de calatorie care va permite sa veniti acasa.
3. Veniti in România terestru si la punctul de frontiera româno-maghiar declarati ca nu aveti documente valabile dar ca sunteti cetatean român si dupa verificarea identitatii vi se va permite sa intrati în România.

Cand ajungeti in România puteti sa va faceti un pasaport temporar la urgenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traiesc in marea britanie, nu am carte de identitate si pasaprotul este expirat. MariusAlex11 MariusAlex11 Am 18 ani, am terminat colegiu in Marea Britanie si acum am vrut sa ma duc la universitate dar nu mi sa facut buletinul pt ca am trait aici de 10 ani si ... (vezi toată discuția)
Domiciliul in strainatate si dubla cetatenie kiralina51 kiralina51 Buna ziua Imi permit sa va cer ajutorul in ce priveste o problema cu care ma confrunt si pentru care nu am gasit deocamdata o solutie clara. Locuiesc si ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)