avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Traiesc in Marea Britanie, nu am carte de identitate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Traiesc in Marea Britanie, nu am carte de identitate si pasaprotul este expirat.

Am 18 ani, am terminat colegiu in Marea Britanie si acum am vrut sa ma duc la universitate dar nu mi sa facut buletinul pt ca am trait aici de 10 ani si pasapotul meu este expirat. Eu nu am domiciliu in Romania dar imi trebuie un fel de act de identitate, daca stiti ceva va rog sa ma ajutati, multumesc.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:53, 22 August 2018
Actul dvs de identitate, in cazul in care nu mai aveti domiciliul in Romania ar putea fi pasaportul pentru cetateni romani cu domiciliul in straintate (pasaport CRDS).

În cazul în care paşaportul dumneavoastră a expirat, nu mai aveţi paşaport ori alt document de călătorie puteţi solicita ambasadelor şi consulatelor României eliberarea unui titlu de calatorie.

Titlul de călătorie foloseşte EXCLUSIV pentru întoarcerea în România.

Valabilitatea titlului de călătorie nu poate depăşi 30 de zile.
Ok! dar dupa ce ajung in Romania cu titlu de calatorie, ce documente as avea nevoie ca sa imi fac pasaportul sau cardul de identitate, pt ca eu nu am avut carte de identitate de loc.
Pasaportul vechi si certificatul de nastere.
Nu va puteti face carte de identitate cata vreme nu faceti dovada domiciliului in Romania, va puteti face pasaport CRDS, dupa cum v-am spus mai sus.
Daca doar pentru asta veniti in tara, incercati sa va faceti pasaportul la ambasada, direct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere c.i. / pasaport din afara romaniei roberto1923 roberto1923 Buna ziua, eu locuiesc in Glasgow, Marea Britanie. Nu am locuinta in Romania. Posta (Royal Mail) mi-a pierdut buletinul. Pasaportul mi-a expirat in ... (vezi toată discuția)
Act de identitate si pasaport expirat pentru cetatean roman cu resedinta in strainatate. CristinaBadina CristinaBadina Fiica mea s-a casatorit in Statele Unite in urma cu cateva luni, locuieste acolo, si a obtinut geen-card-ul. Intre timp i-a expirat Pasaportul iar Cartea de ... (vezi toată discuția)
Titlu calatorie Vatra VIORICA Vatra VIORICA Daca pot calatori cu avionul din Italia spre Romania , cu Wizz, avind doar titlul de calatorie, buletin expirat. (vezi toată discuția)