avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... anulare autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

anulare autorizatie de constructie

Primaria sect 1 a emis o autorizatie de constructie pt o cladire ce va fi construita pe hotar si care incalca flagrant mai multe norme de urbanism.(cladirea se invecineaza cu proprietatea mea)Am fost la primarie si am vazut dosarul ce sta la baza acstei autorizatii, si acesta nu cuprinde si acordul meu de construire pe hotar(pt ca mi l-am dat si nici nu il voi da vreodata). ce pot face ca aceasta autorizatie de constructie abuziva sa fie anulata/?(mentionez ca nu am resurese materiale pt a apela la un avocat)
Cel mai recent răspuns: Razvan Florescu , utilizator 14:28, 15 Iulie 2009
In prima faza puteti face o sesizare scrisa la Primaria Sectorului 1 , cu numar de inregsitrare prin care invocati motivele pentru care acea autorizatie de functionare nu isi are valabilitatea.
asta cu siguranta vom face dar o sa dureze 30 de zile pana vom primi raspuns si in acest timp vor avansa lucrarile de constructie si oricum nu ma astept la un raspuns favorabil din partea primariei avnd in vedere ca ei au emis autorizatia.
Incercati sa faceti o sesizare si la Inspectia in Constructii.
am facut si asta dar ne-au zis ca nu este treaba lor din moment ce exista o autorizatie de constructie valabila, doar traim in romania si drepturile oricui pot fi incalcate de orcine.
Puteti sa va judecati in contencios administrativ (lg.544/2001) cu Primaria.
Formulati intial o Plangere prealabila si asteptati 30 de zile raspunsul.Solicitati prin plangere si suspendarea autorizatiei in discutie.
Mai puteti formula o plangere penala privind un eventual abuz in serviciu al celor ce au emis autorizatia... dar putin probabil ca vor fi incepute "cercetarile" asa rapid...
Sau initiati o actiune in granituire, scoateti un certificat de grefa din care sa reiasa obiectul cauzei, partile si stadiul procesului si mergeti la Primarie solicitand sa se suspende autorizarea lucrarilor imobilul fiind in litigiu...ca o completare la prima posibilitate de solutionare expusa anterior.
Puteti atunci cand introduceti actiunea in granituire sa introduceti in cauza si Primaria solicitand in subsidiar suspendarea/anularea autorizatiei de construire/desfiintarea constructiei de pe linia de hotar, eventual cu plata unor daune cominatorii pentru fiecare zi intarziere in nesuspendarea/anularea autorizatiei de construire/nedemolarea constructiilor si de ce nu si cu plata unor despagubiri (art.998-999 C.civ.) din partea ambilor "parati" care v-au prejudiciat, insa pentru despagubiri trebuie sa platiti taxa de timbru la valoare...
Puteti formula la Baroul Bucuresti/in instanta- dupa caz acordarea asistentei juridice gratuite daca nu aveti posibilitati materiale si puteti dovedi acest fapt.

P.S.Reformulez si corectez o "eroare" :am scris din greseala legea nr.544/2001 cand de fapt ma refeream la legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.Multumesc frumos d-nei colege Gabriela Pintea promit sa fiu mult mai atenta in viitor :)
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Se poate anula autorizatia de constructie si demola constructia? Vali69 Vali69 Buna seara, Se poate anula o autorizatie de construire emisa in 2009 pentru o casa construita in 2008 care este construita pe o parcela de doar 120mp, casa ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre un spatiu de locuit si o fabrica costelcostel costelcostel salut care este distanta legala intre o locuita(casa) si o fabrica (este construita recent la 1 m de proprietatea mea este legal? multumesc (vezi toată discuția)
In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie? bysnis bysnis In ce conditii pot anula o autorizatie de constructie? Din cate stiu se poate anula atunci cand nu se respecta codul civil, sau nu exista test de insorire ... (vezi toată discuția)