Distanta legala este de 190dm. de la zidul casei la gardul comun.Cereti primariei, ca persoana direct interesata, care sunt actele pe baza carora se face constructia respectiva(L.544/2001-certificatele de urbanism si autorizatiile de construire trebuiesc publicate).In plus o sesizare la Inspectorat de stat in constructii, unitatea teritoriala-care va verifica chiar si primaria, cum a dat autorizatia(daca a dat-o).In plus, a se vedea ce profil va avea "fabrica respectiva"-poate ii trebuie aprobare de mediu.In toate privintele, insa, categoric , ca este ilegal ridicata.
constructia sa realizat si functioneaza , colac peste pupaza si cu ferestre pfff .
am facut sesizare la primarie dar pana acum nici un raspuns din partea lor ....
pe cine trebuie sa dau in judecata primaria ca nu vrea a se implica (acel individ de la inspectia in constructii mi sa adresat ceva de genul ca nu are cum sa-l oblige asi astupa( macar ) ferestrele si nici amenda nui da asa pentru ca nu sunt eu deacord ) sau pe detinatorul societatii ?
Actiune in contencios administrativ, L.554/2004-art.1
ART. 1
Subiectele de sesizare a instanÑei
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesolutionarea în legal a unei cereri, se poate adresa instantei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoasterea dreptului pretins sau a interesului legitim si repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atât privat, cât si public.
(2) Se poate adresa instantei de contencios administrativ si persoana vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim printr-un act administrativ cu caracter individual, adresat altui subiect de drept.
ART. 2
SemnificaÑia unor termeni
h) nesolutionare în termenul legal a unei cereri - faptul de a nu răspunde solicitantului în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii, dacă prin lege nu se prevede alt termen;
Fiind vorba de acte ale adm.locale , va veti adresa Tribunalului-de pe raza teritoriala de unde este constructia si Unitatea adm.teritoriala care a emis Autorizatia de construire.
Ca parat-Comuna(orasul)prin primar, cine a construit-S.C prin X,Y, si daca vreti puteti pune si functionarul care a emis actul(deci de la urbanism)-cerandu-le daune,cheltuieli de judecata.
In privinta distantei legale si a servitutii de vedere este clar ca s-a facut abuz-faceti in scris la INSPECTORATUL DE STAT IN CONSTRUCTII-TERITORIAL, chiar dupa ce ati depus actiunea, o sesizare-vor trebui sa va raspunda in scris-si nu cred ca o sa scrie ceva ilegal.(raspuns in 30 zile)
Raspunsul de la ISC va trebuie neaparat, deoarece instanta, in aceste probleme, merge pe constatarile tehnice, de specialitate-altfel va poate respinge actiune.
Faceti poze ale cladirii, care le veti atasa si la actiune si in cererea catre ISC.