avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Pot amana impozitul pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Pot amana impozitul pe profit

Am o firma care detine mai multe apartamente. Nu am cheltuieli, am numai venituri din chirii. Automat imi iese un profit mare. Pot cere amanarea impozitului pe profit pentru a reinvesti in alte imobile? DIn cate stiu se plateste trimestrial impozitul si nu gasesc asa repede un imobil pe care doresc sa-l achizitionez pentru a numai plati impozitul pe profit din celalte imobile care le detine firma mea. Cu respect
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 10:25, 5 Februarie 2015
Codul fiscal.

Art. 19^4. ‐
(1) Profitul investit în echipamente tehnologice ‐ maşini, utilaje şi instalații de lucru ‐
astfel cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele
normale de funcționare a mijloacelor fixe, folosite în scopul desfăşurării activității
economice, este scutit de impozit.

Nu este vorba de reinvestirea profitului in imobile, ci in echipamente si utilaje tehnologice.
CristinaPaisa a scris:

Codul fiscal.

Art. 19^4. ‐
(1) Profitul investit în echipamente tehnologice ‐ maşini, utilaje şi instalații de lucru ‐
astfel cum sunt prevăzute în subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele
normale de funcționare a mijloacelor fixe, folosite în scopul desfăşurării activității
economice, este scutit de impozit.

Nu este vorba de reinvestirea profitului in imobile, ci in echipamente si utilaje tehnologice.

stiu acest articol dar nu ma avantajeaza ca nu vreau sa investesc si nu am ce face cu echipamente tehnologice. stima

Nu e vorba de ce avantajeaza sau nu, ci de ceea ce permite legea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profitul reinvestit Jorjboros Jorjboros Cum se aplica regula profitului reinvestit in cazul achizitionarii(pentru o firma de transport marfuri)a unui autotractor second hand din Germania? (vezi toată discuția)
Profit reinvestit bulzanv bulzanv va rog sa ma lamuriti si pe mine referitor la acesta scutire de profit,la ce avem scutire daca cumparam liesing mijloc de transport (tiruri si remorci pt ... (vezi toată discuția)
Profitul reinvestit p_daniel p_daniel Buna ziua, O firma cu cod CAEN 6201 (realizarea de soft la comanda) poate beneficia de scutirea impozitului pentru profitul reinvestit pentru achizitia de ... (vezi toată discuția)