avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitațile funcționarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitațile funcționarilor publici

Un funcționar public cu funcția de auditor public intern la primăria unui oraș, se poate angaja part-time cu 2-4 ore ca și contabil, la o întreprindere (miniera) cu sediul în alta localitate decât cea în care lucrează auditorul, având în vedere faptul ca întreprinderea respectiva nu este de interes public și nici nu are vreo relație comercială cu primăria la care lucrează auditorul.
Dacă mă puteți lămurii, vă mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2015
simonaonet, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 7 Februarie 2015
Personal consider ca da se poate angaja. Din moment ce cele doua entitati nu se combina de ce sa fie stare de incompatibilitate? Principalul este ca functionarul sa fie pontat la mina dupa orele 16 mai exact dupa ce isi termina programul la primarie.
Art. 96 din Legea 161/2003
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.


In speta, poate fi angajat si la intreprinderea miniera din acel oras.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public si asistent de cercetare ºtiinþificã ana_maria34 ana_maria34 Buna ziua, Ca functionar public ai voie sa fii si asistent de cercetare ştiinţifică cu norma de 4 ore? Exista vreo incompatibilitate? (vezi toată discuția)
Interdictii functionari publici irina crisan irina crisan Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca un functionar public care lucreaza in cadrul Casei Nationale de Sanatate ar putea lucra in afara programului de 8 ore de ... (vezi toată discuția)
incompatibilitate panturu_nelu panturu_nelu Daca eu sunt lucrator in Ministerul de Interne si sotia este angajat APIA si am vrea sa deschidem o intreprindere individuala pe numele sotiei conf. codului ... (vezi toată discuția)