avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna ziua,
am urmatoarea situatie: dupa decesul bunicilor din partea tatalui,succesiunea s-a dezbatut prin hotarare judecatoreasca si casa parinteasca a fost mostenita de tatal meu si matusa mea (singurii copii). matusa mea s-a instalat in casa si locuieste acolo. in 2006 tatal meu a decedat, noi nu am facut succesiunea, dar eu am dat o declaratie la notar ca nu renunt la drepturile de mostenitor. in unele discutii, matusa mea spunea ca dupa 10 ani de la decesul tatlui meu, ea va putea intra in posesia intregii case fara nicio problema. ce a vrut sa spuna cu aceasta afirmatie si ma puteti lamuri cu termenele juridice?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: getic , utilizator 15:30, 11 Mai 2015
Aveti calitatea de mostenitor.( inteleg ca ati acceptat succesiunea prin declaratie notariala ).

Dezbatarea succesorala poate fi realizata oricand.

da, am dat acea declaratie. sa inteleg ca matusa mea doar s-a laudat cu acea afirmatie?
credeti ca as mai putea primi un raspuns la intrebarea de mai sus? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire efuionut efuionut Situatia sta in felul urmator, Bunicii din partea tatalui meu, mama si tatal meu au decedat si tatal meu mai are o sora. Din totdeauna tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Procedura renuntare la drept mostenire bbt bbt Vreau sa renunt la partea care mi se cuvine dintr-o mostenire .Dar sa explic situatia: dupa decesul tatalui meu cu 7 ani in urma,eu ca unic fiu am facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium La multi ani tuturor! As dori,prin amabilitatea dvs.,sa aflu pasii necesari intrarii in posesie Datele sunt urmatoarele: Bunicul meu a decedat in 1992. ... (vezi toată discuția)