avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Asistent medical s a intepat cu un ac seringa
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Asistent medical s a intepat cu un ac seringa

Buna ziua.
O intrebare am daca ma puteti ajuta va rog.
Un asistent medical s a intepat cu un ac seringa care a fost folosit la un bolnav, se incadreaza ca accident de munca, sau trebuieste facut cv ce tine de SSM???
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:36, 5 Februarie 2015
Cu siguranta trebuie facute investigatii medicale serioase, legate de posibilitatea infectarii asistentului, caz in care (in special daca se confirma infectarea) se poate sesiza Directia de sanatate publica judeteana, de catre medicul specialsit de medicina muncii (cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale), prin intocmirea formularului BP1 pentru boala profesionala. In urma cercetarii evenimentului de catre DSPJ, se poate intocmi formularul BP2 de declarare boala profesionala.
Puteti anunta evenimentul produs si la ITM, pentru a fi indeplinite conditiile legale, mentionate in legea ssm nr. 319/ 2006
-art.5 lit.f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
Dupa parerea mea, daca se declara boala profesionala, atunci poate fi avuta in vedere si inregistrarea ca accident de munca (putandu-se asimila cu intoxicatia acuta), dar numai cu avizul ITM.
Din cate stiu tr informata urgent Directia de Sanatae Publica. Exista o procedura in cazul inteparii cu ac folosit care tr urmata si presupune informarea DSP care la randul lui ar tr sa dispuna de un "chit" injectabil ce previne imbolnavirea daca este folosit in primele 48 de ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Catalogare boala profesionala BANGHEORGHE BANGHEORGHE in cazul unei herni de disccare va trebui operata cum este socotita aceasta bola la soferi de camioane (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)
Compensații după eliberarea bp2 asomesan asomesan Beneficiez de pensie de invaliditate gr III din data de 10 octombrie 2017. Astăzi am primit și BP2 prin care s-a declarat boala profesionala, începând cu ... (vezi toată discuția)