Buna ziua,
Povestea e cam asa:
1.
Am o masina cu motor de 2200 cm3 pe care am cumparat-o in 2009.A fost adusa din Germania si inscrisa in Romania in noiembrie 2006.Primul propietar din Romania a platit taxele de atunci pentru a inscrie masina.In martie 2013 a intrat in vigoare OUG 9/2013.Din motive nefericite,vreau sa vand masina iar timbrul de mediu pt ea este de aproximativ 2800 euro,aproape cat valoarea ei iar in cazul asta nu pot sa o vand.Vreau sa dau statul in judecata pentru a putea vinde masina fara ca cel care o cumpara sa fie nevoit sa plateasca timbrul de mediu,in conditiile in care pentru masina s-au platit toate taxele la momentul inscrierii.Se poate ?
2.
In iulie 2010 a intrat in vigoare OUG 59/2010 in care s-a marit impozitul pt masinile de peste 2000 de cm3.Legea 88/2011 a stabilit ca OUG59/2010 sa fie valabil pana la 31 decembrie 2011.
Pot sa dau statul in judecata ca m-a impozitat din 2012 pana in anul curent dupa OUG 59/2010 si sa cer sa-mi recalculeze impozitul ?
Imi puteti da cateva detalii de ce nu se poate nici la 1,nici la 2 ?
Intreb asta deoarece la cazul 1,cumparatorul poate achita timbrul de mediu ca sa inscrie masina,iar dupa ce a inscris-o poate cere in instanta banii inapoi,pe care ii si primeste dupa cum am vazut cazuri.De ce nu s-ar putea rezolva si inainte de inscriere a masinii ?
La cazul 2,daca au calculat impozitul pana in prezent dupa o formula care trebuia aplicata pana la sfarsitul lui 2011,nu este o greseala care poate fi rezolvata ?
Timbru de mediu
laur50
As dori sa cumpar un autoturism rulat, marca Nissan, inmatriculat prima data in Romania (nou fiind) in 25.03.2010. Am studiat legislatia in domeniu, de la L ... (vezi toată discuția)