Nu cred sa scrie ”condamna pe inculpatul” , ci ”stabileste pedeapsa”.
Ideea este ca nu sunteti condamnat si permisul nu este anulat, mergeti la serviciul circulatie cu hot.definitiva sa vi-l restituie.
Aici este copiat 100% de pe site-ul judecatoriei! Nu am primit inca acasa Decizia definitiva dar, banuiesc, ca la fel o sa scrie si in ea! Ceea ce nu stiu este ceea ce prevede in czul articolelor la care am fost incadrat, daca in perioada de supraveghere, pot reincepe scoala de soferi! Permisul este anulat!... Precizez ca in martie, se implineste un an de la data la care a fost retinut!... Va multumesc!
Cine a scris acolo, a gresit, amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o hotarare de condamnare. Permisul nu este anulat si nu trebuie sa faceti nici o scoala, daca ramane definitiva mergeti si vi-l ridicati de la Politie, asa cum v-am spus.
Este foarte posibil ca Parchetul sa depuna apel, nu le plac deloc solutiile astea.
Va inteleg, in mare parte, si va multumesc pentru ca incercati sa ma ajutati! Ce as vrea sa mai adaug, pedeapsa care se amana pentru 2 ani, sub supraveghere, este de fapt ''cu suspendare'' sau, nu inteleg cum?!? Mi s-a spus ca cel putin 1 an voi fi sub supraveghere, iar apoi, abea dupa ce va trece 1 an de la data in care voi fi instiintat prin plic, de ceea ce a hotarat instanta mai sus, voi putea sa redobandesc permisul de conducere, bineinteles reluand saoala auto de la ''0'' ca sa zic asa! Cu alte cuvinte, permisul este anulat! Acum, astept sa vad ce va scrie in plicul pe care il voi primi acasa, cu care bineinteles ca voi merge la politia circualatie si ma voi interesa!... Inca o data va multumesc de sfaturi!...
Instanta nu v-a condamnat ci doar a stabilit o pedeapsa si a amanat aplicarea acesteia pe perioada unui termen de supraveghere(2 ani) in care trebuie sa indeplinitii anumite masuri impuse. Dacă pe parcursul termenului de supraveghere, nu respectati măsurile de supraveghere sau nu va executati obligaţiile impuse, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei.
Daca in hotarare ar fi trecuta si obligatia de a nu conduce pe perioada termenului de supraveghere nu ati fi putut conduce timp de 2 ani.
Sfaturile pe care le-ati primit sunt de la persoane care nu se pricep, devine enervant cand insistati cu permisul anulat si cu scoala de soferi, atata timp cat am inteles situatia dvs si v-am spus exact cum trebuie procedat. Rugati-va ca Parchetul sa nu depuna apel si va luati permisul inapoi..