avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este perioada de timp dupa care pot incepe scoala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este perioada de timp dupa care pot incepe scoala de soferi? Va multumesc anticipat!

În baza art.336 al.1 N.C.pen.,cu aplicarea art. 396 al.10 N.C.p.p. condamnată pe inculpatul .............. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. În baza art. 83 alin. (1), (3) N.C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligaţiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul cuvenit apărătorului din oficiu rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 05.02.2015..
Cel mai recent răspuns: subaiulian , utilizator 17:36, 11 Februarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred sa scrie ”condamna pe inculpatul” , ci ”stabileste pedeapsa”.
Ideea este ca nu sunteti condamnat si permisul nu este anulat, mergeti la serviciul circulatie cu hot.definitiva sa vi-l restituie.
Aici este copiat 100% de pe site-ul judecatoriei! Nu am primit inca acasa Decizia definitiva dar, banuiesc, ca la fel o sa scrie si in ea! Ceea ce nu stiu este ceea ce prevede in czul articolelor la care am fost incadrat, daca in perioada de supraveghere, pot reincepe scoala de soferi! Permisul este anulat!... Precizez ca in martie, se implineste un an de la data la care a fost retinut!... Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a scris acolo, a gresit, amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o hotarare de condamnare. Permisul nu este anulat si nu trebuie sa faceti nici o scoala, daca ramane definitiva mergeti si vi-l ridicati de la Politie, asa cum v-am spus.
Este foarte posibil ca Parchetul sa depuna apel, nu le plac deloc solutiile astea.
Va inteleg, in mare parte, si va multumesc pentru ca incercati sa ma ajutati! Ce as vrea sa mai adaug, pedeapsa care se amana pentru 2 ani, sub supraveghere, este de fapt ''cu suspendare'' sau, nu inteleg cum?!? Mi s-a spus ca cel putin 1 an voi fi sub supraveghere, iar apoi, abea dupa ce va trece 1 an de la data in care voi fi instiintat prin plic, de ceea ce a hotarat instanta mai sus, voi putea sa redobandesc permisul de conducere, bineinteles reluand saoala auto de la ''0'' ca sa zic asa! Cu alte cuvinte, permisul este anulat! Acum, astept sa vad ce va scrie in plicul pe care il voi primi acasa, cu care bineinteles ca voi merge la politia circualatie si ma voi interesa!... Inca o data va multumesc de sfaturi!...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta nu v-a condamnat ci doar a stabilit o pedeapsa si a amanat aplicarea acesteia pe perioada unui termen de supraveghere(2 ani) in care trebuie sa indeplinitii anumite masuri impuse. Dacă pe parcursul termenului de supraveghere, nu respectati măsurile de supraveghere sau nu va executati obligaţiile impuse, instanţa revocă amânarea şi dispune aplicarea şi executarea pedepsei.
Daca in hotarare ar fi trecuta si obligatia de a nu conduce pe perioada termenului de supraveghere nu ati fi putut conduce timp de 2 ani.
Sfaturile pe care le-ati primit sunt de la persoane care nu se pricep, devine enervant cand insistati cu permisul anulat si cu scoala de soferi, atata timp cat am inteles situatia dvs si v-am spus exact cum trebuie procedat. Rugati-va ca Parchetul sa nu depuna apel si va luati permisul inapoi..

Alte discuții în legătură

Fără acord de recunoaştere joony92 joony92 sent. pen. nr. 59/03.03.2016.În temeiul art. 396 alin. 1 şi 4 C. proc. pen. coroborat cu art. 404 al. 3 teza a II-a C. pr. pen. raportat la art. 83 C. pen. ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere stefi9 stefi9 Vreau sa stiu daca in urma acestei hotarari judecatoresti,mi a fost anulat permisul de conducere sau nu....Complet: C2 Penal Cameră Preliminară/Fond-amânare ... (vezi toată discuția)
Cand si cum pot recupera permisul iliutailie69 iliutailie69 04.11.2015 Ora estimata: 09:00 Complet: Penal - N A1 Tip solutie: Agravarea pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură ... (vezi toată discuția)