avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand si cum pot recupera permisul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand si cum pot recupera permisul

04.11.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: Penal - N A1
Tip solutie: Agravarea pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, împotriva sentinţei penale nr. 50 din 24 aprilie 2015 pronunţată de Moldova Nouă în dosarul nr. 1717/261/2014. Desfiinţează sentinţa atacată şi rejudecând: În baza art. 336 alin.1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. proc. pen., raportat la art. 83 C. pen., stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului C.I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 83 alin. (1) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Caraş-Sevrin. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Suma de 510 lei reprezentând onorariu expertiză se va achita din fondurile Curţii de Apel Timişoara în contul Institutului de Medicină Legală Timişoara IBAN RO10TREZ62120G330400XXXX. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă inculpatul la plata sumei de 710 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat la prima instanţă şi onorariu expertiză. În baza art. 275 alin. 3 Cpp restul cheltuielilor judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 04.11.2015.
Document: Hotarâre 1110/2015 04.11.2015
Cel mai recent răspuns: iliutailie69 , utilizator 05:45, 9 Decembrie 2015



CAPITOLUL V
Individualizarea pedepselor

SECŢIUNEA a 4-a
Amânarea aplicării pedepsei
Art. 90
Efectele amânării aplicării pedepsei
(1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.
(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre.



Din aceste dispoziții legale se deprinde ideea că amânarea aplicării pedepsei nu reprezintă o condamnare.

In cursul judecății acțiunea penală se stinge prin rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de condamnare, renunțare la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, achitare sau încetare a procesului penal.

Duspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune (...) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.






Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2015
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc mult !
deci prin urmare trebuie sa astept 90 de zile de la definitiva? Pot solicita reducerea termenului?...Va multumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fără acord de recunoaştere joony92 joony92 sent. pen. nr. 59/03.03.2016.În temeiul art. 396 alin. 1 şi 4 C. proc. pen. coroborat cu art. 404 al. 3 teza a II-a C. pr. pen. raportat la art. 83 C. pen. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am și eu un dosar penal pentru conducerea sub influenta ... VMarius91 VMarius91 Buna ziua! Am și eu un dosar penal pentru conducerea sub influenta alcoolul și acum după 4 ani fără 3 luni am avut prima judecata(si ultima) si am primite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Maryusymf09 Maryusymf09 02.07.2020 Ora estimata: 08:30 Complet: Complet PENALamanari pronuntare jud.DUMITRU C. Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)