Si care ar fi acestea? Deoarece eu am platit impozit pe profit undeva la 4000 de lei, si cred ca contabila mea sa inselat, si daca da pot sa recuperez banii inapoi?
Intrebarea dvs era dca srl-d este scutit de plata impozitului pe profit,Nu este scutit,decat daca este microintreprindere, dar atunci plateste impozit pe venit.Nu poate nimeni pe un forum sa va confirme sau nu daca contabila dvs a calculat corect.Eventual, puteti sacereti o opinie pe baza actelor contabile altui contabil.Nu stiu insa care este motivul pentru care credeti ca s-a inselat contabila dvs.
Trebuie sa stiti ca baza de calcul la care se aplica impozitul pe profit este Rezultat contabil+cheltuieli nedeductibile- venituri neimpozabile, unde rezultatul contabil=venituri-cheltuieli.Evident ca stabilirea si calculul acestor elemente implica cunoasterea legislatiei fiscale.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.