avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit SRL-D scutit de impozitul pe profit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

SRL-D scutit de impozitul pe profit?

Salut,

Detin un SRL-D si as dori sa stiu daca sunt scutit de impozitul pe profit.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 14:05, 8 Februarie 2015
Daca nu mai indepliniti una din conditiile pentru a plati impozit pe veniturile microintreprinderii deveniti platitor de impozit pe profit
Si care ar fi acestea? Deoarece eu am platit impozit pe profit undeva la 4000 de lei, si cred ca contabila mea sa inselat, si daca da pot sa recuperez banii inapoi?
Intrebarea dvs era dca srl-d este scutit de plata impozitului pe profit,Nu este scutit,decat daca este microintreprindere, dar atunci plateste impozit pe venit.Nu poate nimeni pe un forum sa va confirme sau nu daca contabila dvs a calculat corect.Eventual, puteti sacereti o opinie pe baza actelor contabile altui contabil.Nu stiu insa care este motivul pentru care credeti ca s-a inselat contabila dvs.
Trebuie sa stiti ca baza de calcul la care se aplica impozitul pe profit este Rezultat contabil+cheltuieli nedeductibile- venituri neimpozabile, unde rezultatul contabil=venituri-cheltuieli.Evident ca stabilirea si calculul acestor elemente implica cunoasterea legislatiei fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile si nedeductibile gabi.b gabi.b Pentru un SRL care este microintreprindere si plateste impozit pe venit se tine cont care sunt cheltuilie deductibile si care sunt nedeductibie? La ce ma ... (vezi toată discuția)
Impozit in caz de pierderi inregistrate pe srl. Octavian1978 Octavian1978 Sunt la primul meu SRL deci rog sa mi se scuze necunostiintele in domeniu. SRL-ul la care sunt unic actionar cu 2 angajati este pe pierdere datorita platii ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit venit microîntreprinderi manicaandrei manicaandrei Buna seara, Vreau sa știu cât se plătește pentru o microîntreprindere și cum se calculează. (vezi toată discuția)