avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitarea veniturilor provenite din reclame pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitarea veniturilor provenite din reclame pe INTERNET

Am o intrebare legata de modalitatea prin care ANAF impoziteaza veniturile unor persoane fizice din reclamele de pe internet. Sa presupunem ca persoana X castiga 1000 de dolari dintr-un cont de YouTube pe care sunt afisate reclame, mai precis, persoana respectiva posteaza pe un cont de Youtube inregistrari video proprii (ex. cu animalute, distractive, etc). Fiind proprietar de continut, in masura in care face un parteneriat cu siteul Youtube, el va beneficia de anumite venituri provenite din reclamele postate de site-ul Youtube pe videoclipurile postate de el. La sfarsit de an, sa spunem ca persoana X aduna venituri de 10.000 dolari. In baza carei legi trebuie el, in calitate de persoana fizica sa mearga la finante si sa declare veniturile respective in vederea impozitarii? Este obligatoriu ca el sa se autorizeze sa spunem ca si PFA? Poate plati si in calitate de persoana fizica impozit pe veniturile din reclamele de pe internet sau pentru a plati, trebuie sa aiba calitatea de comerciant? Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
cezarad, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit anaf 2020 youtube Roxana  Popa Roxana Popa Buna ziua. As aprecia foarte mult sa mi se ofere un raspuns concret pentru acest lucru, respectiv: Am realizat in 2019 un venit din YouTube pana in momentul de ... (vezi toată discuția)
Anaf- impozit cont adsense ana_m1989 ana_m1989 In calitate de persoana fizica, detin un cont adsense de unde incasez venituri atat de pe site-ul personal cat si de pe canalul de Youtube. Va rog mult sa ma ... (vezi toată discuția)
Publicitate falsa, inducere in eroare ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Am urmatoarea speta: 1. X si Y sunt doua firme concurente care comercializeaza aceeasi gama de produs insa de la producatori diferiti; 2. ... (vezi toată discuția)