avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit ANAF 2020 YouTube
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit ANAF 2020 YouTube

Buna ziua. As aprecia foarte mult sa mi se ofere un raspuns concret pentru acest lucru, respectiv: Am realizat in 2019 un venit din YouTube pana in momentul de fata si inteleg ca trebuie sa declar si sa platesc impozit pentru banii facut in perioada 2019 si sa declar pana in 15 martie, 15 mai sau 25 mai, nu stiu exact, sumele si sa platesc impozit. Cei de la ANAF nu stiu sa ma ajute si nu am reusit sa gasesc un consultant pe internet. Veniturile din YouTube sunt venituri din publicitate aparent impozitate in Irlanda, dar cred ca trebuie si in Romania dar nu stiu cum sa aflu. Pe de alta parte stiu ca rice bani intrati in conturile romanilor trebuie impozitati. As vrea sa stiu care impozitul pe care trebuie sa il platesc, respectiv ce procent din suma facuta in 2019 trebuie platit, respectiv 10%, sau 16%? Declar ca persoana fizica sau persoana juridica? Pana cand trebuie sa declar si pana cand trebuie sa platesc si ce documente trebuie sa prezint..?
De asemenea, mai am o problema , banuiesc ca va trebui sa prezint extrasele de cont cu sumele primite de la Google, numai ca in acele extrase de cont am si niste depuneri pentru ca am 2 carduri bancare la doua banci si folosesc doar unul pentru tranzactii online deoarece nu am incredere in a imi oferii datele bancare unui comerciant. Cand voi declara veniturie de la YouTube nu voi avea probleme pentru acele depuneri de cateva sute de lei? adica nu ma va intreba ANAF-ul, hey ce este cu depunerile astea, de unde sunt banii? Sunt extrem de panicat si nu ma pot concentra la ce am de facut si efectiv nimeni nu ma ajuta. Gasesc informatii insa parerile sunt impartite. Cineva spunea de exemplu ca ar trebui sa imi fac un PFA.. Nu numai ca nu exista timp pentru asa ceva si nici nu stiu nimic despre asa ceva dar nu mi se pare ok. Adica daca cineva incaseaza 100 de euro de exemplu din youtube trebuie sa devina ditamai PFA-ul cu o gramada de documente contabile?..
M-am dus la ANAF si mi-au aruncat prin ghiseu niste hartii pentru declararea veniturilor ca ''alte surse de venit'', insa daca veniturile din YouTube se declara altfel ci nu ca ''alte surse de venit'' , imi distrug viata si este posibil sa existe probleme penale.
Am mai vazut undeva si aceasta parere:

'' Banii proveniti din AdSense si din reclamele de pe YouTube (de pe video-uri), nu trebuie sa ii declari la ANAF. Trust me, fac asta de multi ani. Acei bani care ajung la tine in urma click-urilor pe reclame sau a afisarilor de pe YouTube, sunt deja 'impozitati'.
Nu am inteles exact cum ai facut tu acei 20$, dar daca a fost cum am zis mai sus, nu iti face griji. Daca i-ai facut prin alta metoda, la fel, nu cred ca o sa ai probleme de la o suma atat de mica, in cel mai rau caz primesti o foaie acasa sa te duci sa platesti, dar suma va fi infima. ''

Va rog mult sa ma ajutati. Stiu ca poate pare foarte exagerat ce scriu insa nu vreau probleme si vreau sa respect legea.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
Roxana Popa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andrei.MV , utilizator 13:51, 9 Martie 2020
Ciao. Mă confrunt cu aceeasi situatie. Și eu doresc să găsesc o soluție. Ai găsit ceva informatii utile? Văd ca nimeni nu a răspuns aici.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate economica fara autorizatie automtics_rules automtics_rules Buna ziua, am avut ceva venituri din publicitate pe internet pe care le-am declarat la anaf ca si persoana fizica(neautorizata). Mai nou am auzit de la un ... (vezi toată discuția)
Anaf- impozit cont adsense ana_m1989 ana_m1989 In calitate de persoana fizica, detin un cont adsense de unde incasez venituri atat de pe site-ul personal cat si de pe canalul de Youtube. Va rog mult sa ma ... (vezi toată discuția)